ASAT: Antalya'da musluk suları içilebilir

Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü yetkilileri, musluk sularının içilebileceğini duyurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan ASAT Su Kalite Kontrol Laboratuvarı Şube Müdürü Mehmet Ulusoy, her gün Antalya'nın 100 farklı noktasından içme suyu analizleri alarak su kontrolü gerçekleştirdiklerini söyledi. Ulusoy, ?Su depolarından ve şebekenin diğer noktalarından numuneler alıp analizler yapıyoruz. Numunenin fiziksel parametreleri, anyon-katyon analizleri, ağır metal analizleri ve mikrobiyolojik analizleri yapılıyor. 4 farklı birime gönderilen analizlerde suda kirlilik olup olmadığı kontrol ediliyor. Sonuçlar, ASAT internet sitesinde ve veznelerde halka duyuruluyor.? diye konuştu.

Antalya'da içme suyunun, yer altı kaynaklardan elde edildiğini belirten Ulusoy, ?Yüzeysel su kaynakları kullanarak bir arıtma yapmıyoruz. Suyun sertlik derecesi dünya standartlarında ve bir sorun teşkil etmiyor. Ayrıca, kalsiyum ve magnezyum açısından zengin bir suyumuz var. Bütün vatandaşlar musluk suyunu gönül rahatlığı ile içebilir.? dedi.

Vatandaşların, suda herhangi bir kirlilikten şüphelendiği durumlarda Alo 185 Su Hattı'nı arayabileceklerini belirten Ulusoy, ücretsiz olarak adrese giderek su numunesi alıp analizlerini yaptıklarını söyledi. Çıkan sonuçları vatandaşa bildirdiklerini açıklayan Ulusoy, ayrıca telefonla arayarak, su hakkında herkesin bilgi alabileceğini duyurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber