Lojmana jakuzi ile geldi çirkin spiker gafıyla gitti

Haber Giriş : 08 Ağustos 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MAKAMINA büyük tartışmaların ardından gelmişti. Hatta ısrarlı vetolara karşın... Ancak hükümet Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in üç kez veto etmesine rağmen Şenol Demiröz'ü TRT Genel Müdürlüğü'ne getirmişti. Hem de RTÜK'e seçim tekrarlatarak... Ama Demiröz geçenlerde 1.5 yıldır sürdürdüğü görevinden emekliye ayrıldı.

İŞTE İLKLERİ

Ardında ise görevi süresince imza attığı bir dizi ilginç-tartışmalı ?ilk' bıraktı. Öyle ki Haber-Sen Sendikası TRT Genel Müdürü'nün ilkler listesini bile çıkardı. Kurumda adı, ?Tarihin en kötü genel müdürü'ne çıktı. İşte Demiröz'ün rüzgár gibi geçen ya da estiren 1.5 yılından satırbaşları:

MAAŞ ÖDEYEMEDİ

TRT tarihinde ilk kez, bir genel müdür 8 odalı 4 banyolu lojmanına taktırdığı jakuzi ile kamuoyunun gündemini işgal etti. Demiröz, jakuzi parasını kendisinin ödediğini açıkladı. Ama lojmandaki onca tadilata karşın, görevde kaldığı bir buçuk yılın üçte ikisini Ankara dışında geçirdi. Bu süreçte TRT ilk kez personeline maaş ödeyemeyecek durumdaydı.

?KORKU FİLMİ

' Kurum spikerlerine ?Hepsinin videolarını çektirdim. Hani radyo spikerleri filan arasında sunucu bulalım istedim. Tipleri nasıl görmek istedim. Seyrettirsem korku filmi sanırsınız. Öyle çirkin tipler var' dedi. 136 kadrolu spiker varken, programları astronomik paralar ödeyerek kurum personeli olmayan kişilere sundurdu.

TÜRBEDEN YAYIN

Tarikat destekli televizyonların sunucuları TRT ekranlarında boy gösterdi. Dini yayınların sayısının artması ve mezarlıklardan, camilerden, türbelerden canlı yayınlar da Demiröz döneminin kayıt düşülen uygulamalarından. 12 Eylül 1980'den sonra ilk kez polisler TRT'ye girerek çalışanları sorguladı ve sonra gözaltına aldı. Çalışanların dolapları polis tarafından arandı.

SANDALYE VERMEDİ

Görevden aldığı 80'e yakın eski yönetici dört odada toplandı. Oturacak yeterli sandalyeleri bile olmayan 80 yönetici için üç dakika süre sınırı olan iki-üç telefon ayrıldı.

TV'YE 4. BAŞKAN

Demiröz kendisinin getirip sonra görevden aldığı Utku Şensoy gibi yöneticilere de aynı muameleyi gösterdi. Yayından sorumlu genel müdür yardımcılığına önce Serpil Akıllıoğlu'nu getirdi. Akıllıoğlu'nu görevden alıp Bekir Erdem'i atadı. Erdem'i de görevden alıp, Berlin Temsilciliği'ne prodüktör olarak gönderdi. Daha sonra aynı göreve Muhsin Mete'yi getirdi. Televizyon Daire Başkanı'nı dört kez değiştirdi.

ARKADAŞ KIYAĞI

Kadın yöneticileri görevden aldı. 200'den fazla yöneticiyi görevden alarak yerlerine kamuoyunda tartışılan isimleri atadı. ?Arkadaşım ve danışmanım' dediği kişilere yaklaşık 4.5 trilyon liralık dizi yaptırdı. Söz konusu kişiler arasında Hüseyin Karakaş ve Ünal Küpeli bulunuyordu.

?NAKLEN' ZARAR

Digiturk ile maç yayınları için 10 milyon dolarlık sözleşme yaptı. Üç büyüklerin hiçbir maçını yayınlayamayan TRT, bu anlaşma nedeniyle büyük zarar etti. Hükümetle arasının açılmasının ardından Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurumu'nun teftişine hedef oldu. Kurumun büyük oranda zarar etmesi denetimin ana nedenini oluşturdu.

ANLAMLI BAŞLIK

Çalışanlarla sürtüşmesi ile rekor sayıda davaya neden oldu. YDK'nın TBMM KİT Komisyonu'na sunduğu rapor, TRT'de kurum ile çalışanları arasında 2 bin 540 dava bulunduğunu ortaya koydu. Ve ayrıldı sonunda. Ardında metin yazımı, yapım ve yönetimini gerçekleştirdiği TV yapımları arasından, ?kehanet' gibi üç anlamlı başlık da kaldı: ?Veda Çizgisi', ?Vaktin Son Töreni', ?Eski Zaman Kolyeleri'...

hürriyet/Cinnah Fısıltıları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber