Kahraman güvenlikçi kapkaççıyı yakaladı

Adana'da asansörde 85 yaşındaki bir kadının cüzdanını alıp kaçan şahıs, parkta görevli özel güvenlik görevlisi tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, emekli öğretmen Nermin Güler (85), alışveriş yaptıktan sonra Reşatbey Mahallesi'ndeki evine gitmek için Başak Apartmanı'na girdi. Bu sırada arkasından apartmana giren Mustafa B. (30), yaşlı kadınla birlikte asansöre bindi. 2. kata çıkmak için asansörün düğmesine basan ancak daha sonra "Yanlış bastım" diyerek 1. katın düğmesine basan Mustafa B., asansör 2. kattan 1. kata indiğinde yaşlı kadının elindeki cüzdanı alarak kaçmaya başladı. Yaşlı kadın da arkasından çıkarak takip etmek istedi ancak zanlı koşarak uzaklaştı. Mustafa B. apartmandan hızla çıkıp kaçarken Abidin Dino Parkı'nda görevli özel güvenlik elemanlarının dikkatini çekti. Yaşlı kadının apartmandan çıkarak bağırmaya başlaması üzerine Atalay Ballı adlı özel güvenlik görevlisi, zanlıyı kovalamaya başladı. Mustafa B., zanlıyı Atatürk Caddesi'nde kovalarken üzerine atlayıp yakaladı. Bu arada diğer güvenlik görevlileri de gelerek zanlıyı parkın arka tarafına götürüp polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, zanlıyı alarak polis merkezine götürdü. Kapkaç sonrası korkan ve şoka giren yaşlı kadını ise çevredeki vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Yaşlı kadın kendisiyle asansöre binen kişinin elindeki cüzdanı alıp kaçtığını ve çok korktuğunu belirterek, "Cüzdanım benim için çok önemli, içinde 25 TL para ve evimin anahtarları vardı. Cüzdanım gitseydi ben evime nasıl girerdim" dedi.

Özel güvenlik görevlisi Atalay Ballı, parkta beklerken bir kişinin koştuğunu gördüğünü, arkasından kadının apartmandan çıkarak bağırması üzerine kaçan kişiyi kovalamaya başladığını, bir süre sonra üzerine atlayarak yakaladığını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber