Edremit Orman İşletme Müdürü Demirbağ, ayağının tozuyla işbaşı yaptı

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinden Edremit Orman İşletme Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Demirbağ, ilçeye gelerek görevine başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müdür Vekili Coşkun Demir'den görevi devralan Demirbağ, ayağının tozuyla işe koyuldu.

Bugüne kadar görevde bulunduğu yerlerde halka nasıl hizmet ettiyse burada da aynı şekilde devam edeceğini belirten Demirbağ, ?Bölgeyi biliyorum. Edremit İşletmesi'nin yakın yerlerinde görev yaptığım için buralara yabancı değilim.? dedi. Mehmet Demirbağ, yeni görev yerinde orman köylülerine de mesaj verdiği konuşmasında şunları söyledi: ?Orman köylüleriyle iç içe bir kuruluş olduğumuz için biz onlara muhtacız, onlar da bize. Orman köylüleri olmasaydı, bu köyler olmasaydı bu işletme dahil tüm işletmelerin işletme olmasına gerek yoktu. Beraber yürüteceğiz bu işi.?

Yaz olması dolayısıyla bölge halkının yangınlara karşı duyarlı olması gerektiğini de vurgulayan Orman İşletme Müdürü Demirbağ, ?Orman yangınlarına karşı pürdikkat olunması gerekiyor. İlk olarak ormanlarımızda çıkacak olası bir yangını kulenin erken görmesi ve çabuk müdahale çok önemli. Çıkış anında çabuk müdahale edebilirsek söndürmek kolay. Yangınlar korkulacak bir olay değildir ama önemli olan ilk görüş, muhabere ve yangın mahalline çabuk ulaşmaktır. Vatandaşlarımıza buradan uyarım, anız veya başka bir nedenle tarlalarında ateş yakmamalarıdır. Ormanlık alanlarda hiç kimsenin sigara içmemesini temenni ediyoruz ama içen vatandaşlarımızın da daha dikkatli, daha temkinli hareket etmesinde fayda var. Ormanlık alan yakınlarında yaşayanların çocuklarına göz kulak olmaları çok önemlidir. Ateş ve benzeri şeylerle oynamalarına müsaade etmemeleri lazım. Piknikçilerimizin de daha dikkatli olması ve yaktıkları ateşlerin söndüğüne emin olmadan bulundukları bölgeden ayrılmaması gerekli. Hayvanları olan vatandaşlarımız vardır bu ormanlık bölgelerde. Ağustos ayının 18'inden sonra, sonlarına doğru çiy düşmeye başlar. Gece soğuk olduğu için hayvan sahipleri ve çobanlar, ısınmak amacıyla ateş yakma ihtiyacı duyuyor. Ateşin söndüğünden emin olup ayrılırlarsa hiçbir sorun yaşamayız.?

Edremit Orman İşletme Müdürlüğü görev alanında Balıkesir'in Burhaniye, Ayvalık, Havran, Gömeç ve Edremit ilçeleriyle buralara bağlı beldelerdeki ormanlık bölgeler yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber