Cezayir'in en iyi 200 öğrencisinden Fatih Üniversitesi'ne ziyaret

Cezayir'de haziran döneminde yapılan lise bitirme sınavında başarılı olan en iyi 200 öğrenci, Türkiye'deki yüksek öğretim sistemi hakkında bilgi almak için Fatih Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cezayir Cumhurbaşkanlığı her yıl, başarılı olan en iyi 200 öğrenciyi dokuz günlük Türkiye gezisi ile ödüllendiriyor.

Cezayir Cumhurbaşkanlığı ülke çapında başarılı olan en iyi öğrencileri Türkiye gezisi ile ödüllendiriyor. Bu yıl başarılı olan en iyi 200 öğrencinin durağı ise Fatih Üniversitesi oldu. Dokuz günlük Türkiye gezisi ile ödüllendirilen öğrenciler hem eğitim sistemi hakkında bilgileniyor hem de İstanbul'un tadını çıkarıyorlar.

Geçtiğimiz perşembe günü Türkiye'ye gelen öğrenciler İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Fatih Üniversitesi'ni de ziyaret eden başarılı öğrencilere Üniversite tarafından iftar yemeği verildi. Öğrenciler yemek öncesi Üniversiteyi yakından tanımak için akademisyenlerle bilgi alışverişinde bulundular.

Fatih Üniversitesinin kampüs, laboratuar ve kütüphanesinden çok etkilenen Cezayirli öğrenciler Fatih üniversitesinde eğitim almak istediklerini dile getirdiler. Ülkelerinde böyle bir ortamın olmadığını belirten öğrenciler Türkiye'deki eğitim imkânlarının güzelliği karşısında hayranlık duyduklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber