Fırtına Bartın'ı kararttı, çatıları uçurdu: 20 yaralı

Bartın'da, yağmur yağışıyla birlikte saatteki hızı 100 kilometreyi bulan fırtına ağaçları ve minareleri devirirken, elektrik hatlarının kopması sonucu kent karanlığa büründü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 22:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın Valisi İsa Küçük fırtınada yaralanan 20 kişinin tedavi altına alındığını söyledi.

Bugün saat 17.30 sıralarında, Bartın'da yağmurla ile birlikte fırtına etkili oldu. Bartın, Amasra ve Kozcağız Beldesi'nde fırtına nedeniyle ağaçlar devrilirken, üzerlerine ağaçlar devrilen ve kopan dallar nedeniyle araçlar hasar gördü. Bartın Kemerköprü mevkiinde 250 yıllık olduğu tahmin edilen çınar ağaçları köklerinden sökülerek Bartın Irmağı'na yıkıldı. Kemerköprü Camii'nin minaresinin bir kısmı ise fırtınaya dayanamayarak yıkıldı. Bartın'da birçok evin çatısı uçarken, pencerelerin camları kırıldı. Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri devrilen ağaçları yollardan kaldırmak için çalışma başlattı.

Yüksek gerilim hatlarının kopması sonucu saat 1745 sıralarında Bartın il genelinde elektrikler kesildi. Kent karanlığa bürünürken, hatların onarımı için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

20 KİŞİ YARALANDI

Bartın Valisi İsa Küçük fırtınada yaralanan 20 kişinin tedavi altına alındığını belirterek, "20 kişi hastanede tedavi altına alındı. Yaralılardan birisi 11 yaşında bir çocuk. Üzerine bir ağacın devrilmesi sonucu ağır şekilde yaralandı, tedavisi devam ediyor. Ayrıca evin çatısında çalışan bir kişi güneş enerji panelinin devrilmesi sonucu üzerine Kaynar suyun dökülmesi nedeniyle yaralandı. Diğer 18 kişi ise hafif yaralı. Elektrikle ilgili çalışma devam ediyor, gecenin ilerleyen saatlerinde elektrik verilmeye çalışılacak" dedi.

DHA


21:09 AA Haberi

Bartın'da meydana gelen fırtına nedeniyle 11 kişi yaralandığı bildirildi.

Edilen bilgiye göre, etkili olan sağanak sonrası meydana gelen fırtına nedeniyle il merkezinde 20'ye yakın evin çatısı uçtu. Evlerinden çatılarından düşen kiremitler, vatandaşların yaralanmasına ve araçlarda hasara yol açtı. Çok sayıda ağaçta fırtınadan zarar ördü.

Kent merkezinde Aşağı Cami'nin minaresindeki alem fırtına nedeniyle koparak düştü.

Bartın Valisi İsa Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 17.30 sıralarında çıkan fırtına nedeniyle bazı evlerin çatısındaki kiremitlerin düşmesi sonucu insanların yaralandığını ve bazı araçların zarar gördüğünü söyledi.

Ağaç yıkılmalarında bağlı olarak şu anda kent merkezinde ve İnkum sahiline elektrik verilemediğini aktaran Küçük, "Şu ana kadar 11 yaralı var. 11 yaşlarındaki bir çocuğumuzun durumu ciddi. Sayının artmasından endişe ediyoruz. Şu anda tüm ekiplerimiz, yolların açılması ve elektriğin verilmesi için çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş

Yayıncı: Selçuk Aval

AA

Fotoğraf İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber