Hırsızlar fıskiyelerin modüllerini çalıyor

Çorlu'da hırsızlar, rögar kapakları ve mazgallardan sonra bu kez de fıskiyelere dadandılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorlu'da hırsızlar, rögar kapakları ve mazgallardan sonra bu kez de fıskiyelere dadandılar. Fıskiyelerin otomatik olarak çalışmasını sağlayan kontrol modüllerini çalan kişi ya da kişiler, fıskiyelerin devre dışı kalmasına neden oluyor. Elektrik imkanı olmayan yerlerde fıskiyelerin pilli modül ile otomatik olarak çalışmasını sağlayan cihazların piyasa değerinin 150 ila 250 TL arasında değişen fiyatlarda olduğu kaydedildi.

Daha evvel rögar kapakları, mazgallar ve kanalizasyon baca kapaklarını çalan hırsızlar, bu kez de Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait fıskiyelere dadandılar. Çorlu ve çevresinde etkili olan aşırı sıcakların yaşandığı bugünlerde fıskiyelerin çalınması yeşil alanların ciddi zararlar görmesine de neden oluyor.

Park ve refüjler ile yeşil alanlarda kullanılan otomatik fıskiyeler, hırsızların son hedefi oldu. Fıskiyelerin belirlenen zamanlarda otomatik olarak çalışmalarını sağlayan modülleri kendilerine hedef seçen hırsızlar, sulama sisteminin devre dışı kalmasından ötürü yeşil alanların da zarar görmesine sebep oluyor.

Çorlu şehir merkezinde yer alan park, bahçe, yeşil alan ve refüjlerde otomatik sulama sistemleri bulunduğunu kaydeden yetkililer, hırsızların çaldığı parçaların piyasa değerinin yüksek bu nedenle ciddi zararlar verdiklerini de belirttiler. Çalınan parçaların yeniden kullanılma ihtimalinin az olduğunu da belirten yetkililer: "Fıskiyelerin çalışmasını sağlayan vana kutuları içerisindeki modülleri çalıyorlar. Bu da sistemin sekteye uğramasına belirlenen zaman diliminde çalışmamasına neden oluyor. Aşırı sıcakları yaşadığımız bu günlerde yeşil alanlar yeterli suyu zamanında alamadığı için zarar görüyor. Bu nedenle fıskiye hırsızları hem maddi zarar veriyor, hem de yeşil alanların bozulmasına neden oluyor" dediler.

Vatandaşlardan yeşil alanları koruyup kollamalarını da isteyen yetkililer, yeşil alanlar ile bu alanlardaki süs bitkileri ve banklara zarar veren şahısların polise bildirilmesini isteyen yetkililer: "Parklar, park alanlarındaki oturma grupları vatandaşların ortak kullanımında. Bunlara kimsenin zarar verme hakkı yok. Sulama sistemlerine verilen zararlar nedeniyle sıkıntı yaşadığımız dönemler oluyor. Halkımızdan isteğimiz, yeşil alanlara sahip çıkıp koruması ve sulama sistemine zarar verenleri belediyemize bildirmeleridir. Çünkü bizim her yeşil alana bu alanları sulayacak vanalarını açıp kapatacak görevli koymamız mümkün olamayabiliyor. Bunun yerine otomatik sistemleri tercih ediyoruz. Bu sistemlere zarar verilmesi sıkıntıları da beraberinde getiriyor" dediler.

Vana kutularını kırarak içerisinde yer alan pilli kontrol modülü ve kontrol cihazlarının çalan kişi ya da kişilerin, piyasa değeri 150 ila 250 TL arasında değiştiği için hedeflerine bu cihazları koyduğu da belirtildi. Bu modüllerin, elektrik bağlantısına ihtiyaç olmadan çalıştığı ve sulama sistemi ile kontrol ünitesi ve vanalar arasına kablo çekilememesi durumunda kullanıldığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber