Süleymanbeyler köylüleri uyardı: Yeni su boruları sağlıklı döşenmedi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Süleymanbeyler köyünde, muhtarı uyaran halk, yeni su borularının sağlıklı döşenmediğini iddia etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köy halkı, su borularının 10 yılda 3 kez değiştiğini söyledi.

Süleymanbeyler köyü ve mahallelerinde başlatılan su boru hatlarının değişimine devam ediliyor. Yaklaşık 4 kilometrelik boru hattının döşendiği 4 ayrı mahallede çalışmalar devam ederken, köy halkı tarafından su borularının sağlıklı döşenmediği iddia edildi. Köy sakinlerinden Eyüp Marangoz, su borularının yaklaşık 30 santimetre derinliğe, koruma kumu dökülmeden döşendiğini ve kısa zaman içerisinde taşların ezmesiyle boruların patlayacağını ileri sürdü. Köylerinde 10 yılda 3 kez su borusu değiştiğini kaydeden Marangoz, boruların değişmesine anlam veremediklerini dile getirdi.

?SU HATTI UYGUNSUZ DÖŞENİYOR?

Eyüp Marangoz, ?Bizim muhtarlığımızda, 10 seneden bu yana su boruları atmıştır. Birinci boru 2 kilometre uzunluğunda, 120'lik boru, 60-70 sene garantili olan boruyu 4 sene sonra çatlak, patlak diye söküp attılar. 3-4 sene sonra tekrar boru döşediler. Onu da çatlak, patlak diyerek söktüler. Şimdi o plastik borunun yanına yine boru döşüyorlar. Tedbir alınmadan döşenen boru yine 3 sene sonra sökülecek.? diyerek. yetkilerin konuyu incelemesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber