Dar gelirli öğrencilerin bayramlıkları devletten

Malatya'da Ramazan Bayramı öncesi Belediye Okuma Merkezi'nde eğitim gören dar gelirli ailelerin çocukları olan bin 500 öğrenciye kıyafet giysi edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde Malatya Belediyesi Okuma Merkezi'nde eğitim gören öğrencilere, Malatya Valisi Ulvi Saran ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır bayramlık kıyafet hediye etti. Vali Saran, burada yaptığı konuşmada, Malatya'nın giderek büyüyen bir kent olduğuna işaret ederek, çevre illerden buraya yönelen önemli bir göç hareketi olduğunu söyledi.

Şehrin muhtelif yerlerinde maddi durumu elverişli olmayan, yoksul ve yardıma muhtaç insanlar olduğuna dikkati çeken Saran, dezavantajlı, risk altındaki gençlerin, çocukların eğitimlerini sağlamak, onların toplumla olan uyumlarına katkıda bulunmak ve faydalı bir birey olarak yetişmelerini sağlamak üzere Yeşeren Umutlar Projesi'nin harekete geçirildiğini hatırlattı. Saran, proje çerçevesinde Ramazan ayında bayram öncesi kıyafetlerin hediye edilmesinin öğrencileri sevindirdiğini ifade etti. Saran, kıyafetleri temin eden Tema Mağazacılığa da teşekkür etti.

Çakır da Okuma Merkezi'nde dar gelirli bin 500 öğrencinin bu yıl SBS kurslarına katıldığını söyledi. Bu öğrencilere kıyafet hediye edildiğini anlatan Çakır, "Böyle güzel bir faaliyetin Ramazan Bayramı'na denk gelmesi ayrı bir anlam ifade ediyor." dedi.

Daha sonra Saran ve Çakır, öğrencilere kıyafetlerini hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber