Bornovalılara 'Kent Gönüllü Kimliği' verilecek, önerileri dikkate alınacak

Bornova Belediyesi, katılımcı yönetim anlayışını hayata geçirmek için başlattığı ?Kent Gönüllüsü' projesi vatandaşlardan büyük ilgi gördü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Resmi geçerliliği olan ?Kent Gönüllüsü Kimliği'nin verileceği projenin ilk toplantısında kayıtlar yapılmaya başlandı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yaşadığı kentle ilgili sorumluluk duyan herkesi ?Kent Gönüllüsü' olmaya çağırdı.

Bornova'nın en işlek noktalarındaki tanıtım panolarıyla bir süredir ipuçları verilen ve vatandaşlarda merak uyandıran ?Kent Gönüllüsü' projesinin ilk toplantısı yapıldı. Daha önce tanıtım panolarında ?Elele gönül gönüle olmaya hazır mısın?', ?Kendinden önce kentine sahip çıkmak ister misin?', ?Kentinin sakini değil, sahibi olmak ister misin?', ?İnsan için insanca çözüm', ?Sen yoksan bir eksiğiz', ?Gönül'den Bornovalıyız' sloganlarıyla proje hakkında ipuçları verilmişti. Bunların ardından yeni afişlerle vatandaşlar ?Kent Gönüllüsü' projesinin ilk toplantısına davet edildi.

Bornovalılar, projenin ilk toplantısına büyük ilgi gösterdi. Bornova Belediyesi Nikah ve Meclis Salonu'ndaki toplantıya katılan vatandaşlar, kendilerine dağıtılan kayıt formunu doldurdu. Vatandaşlar formda; çevre, temizlik, sağlık, bilişim, eğitim, sinema, parklar, tiyatro, kent tarihi gibi konularda gönüllü olmak istedikleri konuları işaretledi. Formda belirtilen ilgi alanları dışında, vatandaşların katkı koymayı düşündüğü başka alanlar da soruldu.

Toplantıda, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, kentle ilgili önerilerde bulunabilmek için öncelikle insanların yaşadıkları çevreyle ilgili bilgi sahibi olması gerektiğini ifade ederek, ilçeye belediyenin yaptığı hizmetlerle ilgili bir sunum yaptı. Toplantıya katılan vatandaşlar öneri, istek ve projelerini Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'a iletme imkanı buldu.

Başkan Sındır, projeye katılanlara resmi geçerliliği olan ?Kent Gönüllüsü Kimliği' verileceğini, herkesin önerilerini ve projelerini hayata geçirebilmesi için gerekli hazırlıkların yapıldığını belirterek, ?Belediyemizde bir 'kent gönüllüsü masası' kurulacak. Kent gönüllüsü olan ve ilgi alanlarında kentimizin gelişmesi için katkıda bulunan vatandaşlarımız buradaki görevli arkadaşlarla bağlantı kuracak. Sorumluluk duygusu sahibi insanlarımız çevrelerinde gördükleri sorunların çözümünden, istedikleri bir hizmetin sunulmasına kadar her konuda inisiyatif alabilecek. Daha kaliteli bir yaşam adına ben de elimi taşın altına koyuyorum diyenleri ?Kent Gönüllüsü' olmaya çağırıyorum. Bornovamızda yaşam kalitesinin daha da iyileştirilmesi, insanımızın sosyal refahının artması ve tabii ki daha mutlu daha güzel bir yaşama kavuşabilmesi adına çalışmalarımız devam edecek.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber