Alanya'da orman yangını

Antalya'nın Alanya ilçesinde Dim Çayı mevkinde çıkan yangında 20 dönümlük kızıl çam ormanı zarar gördü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Dim Çayı mevki Dim Mağarası yakınında yangın çıktı. Yangını ilk farkeden Dim Mağrası restoran işletmecisi Murat Önal, durumu Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler; yangına 56 personel, 9 arazöz, 2 tanker, 2 helikopter ve 1 yangın söndürme uçağıyla müdahale ettiler. Söndürme çalışmalarına piknik için bölgede bulunan vatandaşlarda katılırken; suyu biten arazözlere ise piknik alanlarına akan sulardan takviye edildi.

Elinde bulunan çalıyla yangına müdahale eden Cemil Arlıç isimli bir genç ise sol ayağının yanması sonucu hafif şekilde yaralandı. Arlıç, "Duyarsız vatandaşlar olunca böyle oluyor. Doğanın değerini bilmiyorlar. Vatandaşlar tatil için buraya gelirken, bizim halkımız ise buraya sahip çıkamıyor. Yazıklar olsun" dedi.

Yangını ilk farkeden ve durumu Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine bildiren restoran işletmecisi Murat Önal, "Yoğun bir duman kokusu aldım. Zirveye çıkıp aşağıya baktığımda yangını gördüm ve durumu Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine bildirdim. Kısa sürede gelerek yangına müdahale ettiler" dedi.

Restoran çalışanı Bülent Gedikli de, "Yangını farkettiğimiz anda yukarıdan suyla müdahale ettik. Bu sırada yerli ve yabancı turistleri ise araçlarına bindirerek tahliye ettik" dedi.

Alanya Orman İşletme Müdürü Cahit Yıkıcı ise şunları söyledi:

"Yangının başlama noktasına yakın bir mevkide bulunan restoranın işletmecisi tarafından ihbarı aldık. Bölgeye yakın bir yerde olmamız işimiz kolaylaştırdı. Kısa sürede 56 personel 9 arazöz, 2 tanker, 2 helikopter ve 1 yangın söndürme uçağıyla müdahalede bulunarak yangını kontrol altına aldık."

Yangında 20 dönüm kızılçam ormanı tamamen kül olurken, soğutma devam ettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber