Başkent'e kayıt için gelen öğrencileri büyükşehir görevlileri karşılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'e öğrenim görmek için şehir dışından gelen öğrencileri ikramlar, ulaşım ve rehberlik hizmetleriyle karşılıyor.

AŞTİ'de bulunan Büyükşehir Belediyesi Turizm Ofisi Öğrenci Bilgilendirme Masası Başkent'e öğrenim görmeye gelen tüm öğrencileri karşılıyor. Masada, Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere sunduğu ücretsiz hizmetlere ilişkin de bilgiler veriliyor.

Öğrenci Bilgilendirme Masası Sorumlusu Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü görevlisi Şeyda Saltoğlu, günde ortalama 500 öğrencinin, bilgi için başvuruda bulunduğunu belirterek, ?Şehir dışından Başkent Ankara'ya öğrenim görmek için gelen öğrencilerimizi karşılıyor, çorba, şampiyon ekmek ve çay ikramlarında bulunuyoruz.? dedi.

Öğrencilerin şehri iyi tanımadıkları için özellikle sabah saatlerinde Başkent'e geldiklerini ve en çok da üniversitelerine nasıl ulaşacaklarını sorduklarını kaydeden Saltoğlu, ?Tüm bu bilgileri vermemizin ardından, kendilerini ücretsiz olarak üniversitelerine ulaştırıyoruz. Ayrıca masamızda öğrencilere ücretsiz çamaşır yıkama hizmeti, sabahları ücretsiz çorba dağıtımı, gençlik merkezleri, BELMEK ve BELTEK kursları gibi pek çok hizmetimiz hakkında bilgi de veriyoruz.? diye konuştu.

Değişik bölgelerde 17 ayrı üniversite bulunan Ankara'da okuma ayrıcalığına kavuşan öğrencileri AŞTİ girişinde, ?Sevgili Gençler Üniversiteler Şehri Ankara'mıza hoş geldiniz. Sizlere Başarılar Dilerim ? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek? yazılı dev afişle karşılayan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca öğrencilere Ankara'nın tanıtım kitapçığı ve haritasını da hediye ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber