Mardin'e çok amaçlı yeni park

Mardin Belediyesi, şehre dokuzuncu parkı kazandırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski mezbahane binasının bulunduğu alanda, içinde nikah salonu olan çok amaçlı parkın yapımı için saha tefsiye çalışmalarına başlandı.

Yeni yeşil alanlar üretmeye devam eden Mardin Belediyesi, Yenişehir'de bulunan eski mezbahane binasının olduğu alanda oyun grubu ve peyzaj işlerine geçileceğini belirtti. Yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda 2 ay içinde tamamlanması planlanan, içinde nikah salonu olacak park Mardin'in en büyük parkı olacak. Çalışmaların devam ettiği sahada, eski belediye garajından kalan kullanıma elverişsiz araçlar, bulundukları yerden yeni belediye garajına vinçler aracılığı ile taşındı.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, şehre yeni parklar oluşturmak için çalışmaları hızlandırdıklarını belirtti. Şu ana kadar Mardin'de 9'uncu parkın yapımına başladıklarını belirten Ayanoğlu, ?Yeni parkta oturma grupları, oyun grupları, fitness aletleri, yürüyüş yolları, bitkisel donatı malzemeleri, çim tesisi, otomatik sulama sistemi, su oyunları içeren havuzlar, modern aydınlatma grupları ve tuvalet olacak. Parkın en önemli özelliği ise içinde nikah salonunun olması. Park ve bahçe alanları ile halkımızın bu alanlardan daha çok faydalanmasını ve çocuklarımızın daha rahat hareket edebileceği bir ortama kavuşmalarını sağlıyoruz. Bayrama kadar yapımını tamamlamayı hedefliyoruz. Bu parkın tamamlanmasıyla nikâh salonu olmayan Mardin, nikâh salonuna kavuşacak. Parkı, vatandaşların uğrak yeri haline getireceğiz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber