Alanya Kalesi'ne yapılacak teleferik ihalesi ertelendi

Alanya Kalesi'ne yapılması için hazırlanan ?Teleferik ve Yürüyen Bant Projesi'nin ihalesi ertelendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü(UNESCO)'nün Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday Alanya Kalesi'nin ulaşım ağının iyileştirilmesi için Alanya Belediyesi tarafından 'Teleferik ve Yürüyen Bant Projesi' hazırlanmıştı. Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan proje temmuzda Resmi Gazete'de ilan edilmişti.

Bugün ihaleye çıkarılan projeye tek firma talip oldu. Leitner Ropeways adlı İtalyan halatlı taşımacılık mühendislik firmasının yetkilileri, şartnamede belirtilen yıllık 60 bin TL kira bedelinin altında bir teklif sundu. Bu nedenle Belediye Encümeni ihaleyi 27 Eylül veya 4 Ekim'e erteledi.

Damlataş mevkii ile Alanya Kalesi'nin Ehmedek Kapısı arasında ulaşımı sağlayacak projenin 2013 yaz sezonunda faaliyete girmesi planlanıyor. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, yaklaşık 18 milyon TL'ye mal olacak 'Teleferik ve Yürüyen Bant Projesi'ni ihalesini alacak firmanın yıllık 60 bin TL kira bedeli karşılığında 20 yıl işleterek Alanya Belediyesi'ne devredeceğini kaydetti. İhaleye giren firmanın, ihale şartnamesinde yer alan rakamın altında teklif sunduğunu belirten Başkan Sipahioğlu, şartnameye konulması gereken bazı maddeler de bulunduğunu, bu nedenle ihaleyi ertelediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber