Kağıthane Belediyesi'nden Türk sporuna destek

Kağıthane Belediyesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek amatör spora destek için yönetmelik çıkarttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kağıthane Belediyesi bu ayki olağan meclis toplantısında amatör spora destek için karar aldı. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın başkanlık ettiği meclis toplantısında; ilçede bulunan Futbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı amatör ferdi sporcular ve takımların, sürekli olarak desteklenmesi amacıyla yönetmelik çıkartıldı. Belediye meclisinde gurubu bulunan iktidar ve muhalefet partileri üyelerinin oy birliği ile çıkartılan yönetmeliğe göre; ilçede bulunan futbol ve tüm spor dallarındaki amatör sporcular, antrenör ve kulüpleri başarıları ölçüsünde ödüllendirilecek.

Meclisin bu ayki oturumunun bir de misafirleri vardı. Kağıthane Belediyesi'nce yürürlüğe konması planlanan Kağıthane Belediyesi Amatör Sporlar Başarı ve Ödül Yönetmeliği'nin oylama gününde Kağıthaneli amatör sporcular, antrenörleri ve kulüp başkanları teşekkür amaçlı toplantıda hazır bulundu.

Yönetmeliğin ödül alma koşulları kapsamına giren maddesinde "Kâğıthane ilçesinde faaliyet gösteren ve Futbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı amatör spor kulüplerinin, ferdi ve takım sporları branşlarında ferdi ve kulüp lisanslı sporcuları ile Kâğıthane ilçesinde ikamet edip farklı yerlerdeki kulüplerde lisanslı olan ferdi sporcuların başarılı olmaları ve bu başarılarının Kâğıthane Amatör Spor Kulüpleri Birlikleri veya Ferdi Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu aracılığı ile ulusal federasyon veya il temsilciliklerinin resmi kayıtları ile belgelenmeleri durumunda bu ödüle aday olabilir ya da aday gösterilebilirler. Kâğıthane Amatör Spor Kulüpleri Birliklerine üye olmayanlar, başarı durumlarını belgeleyemeyenler, lisans ve kimlik fotokopileri ile banka hesap numaralarını bildirmeyenler bu yönetmelikte ki haklardan faydalanamazlar. Özel turnuvalar ödül yönetmeliğine tabi değildir.'' ifadelerine yer verildi.

Yönetmelik kapsamında; U-11 ve U-19 yaş kategorisinde en az 5 takım kurup liglere katılan futbol kulüplerine ödül olarak giderlerini karşılayacak şekilde nakdi ödeme yapılması kararlaştırılırken, kategorisinde İstanbul şampiyonu olup Türkiye şampiyonasına katılan futbol takımlarına artı nakdi ödeme yapılması karara bağlandı. Ayrıca takım Türkiye şampiyonu olması halinde yine nakdi ödül almaya hak kazanacak. Bir sporcu birbirini takip eden en fazla iki yaş kategorisinde yarışabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber