Beyaz Et Festivali'nde eğlenceler iptal edildi

Bolu'da bu yıl 6.sı düzenlenen 'Uluslararası Beyaz Et Festivali' tasavvuf musiki konseri ve semah gösterisi ile başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Afyonkarahisar'daki patlamada 25 askerin hayatını kaybetmesi nedeniyle festivalin eğlenceyle ilgili bölümlerinin iptal edildiğini söyledi

Türkiye'nin çok güçlü bir ülke olduğunu ve ülke mozaiğinin iman gücü ile birleştiğini vurgulayan Başkan Yılmaz şöyle konuştu: "Allah'ın bir daha bize acı günler göstermemesini diliyorum. Ancak bulunduğumuz coğrafya öyle coğrafya ki bu coğrafyada yaşayanlar bedeli ödemek durumundalar. Bizde 'o bedeli' ödüyoruz. İnşallah 'daha az öder' hale geliriz. Gücümüz arttıkça da bu da böyle olacaktır.?

Festivalin tasavvuf konseri ile başladığını ve sema gösterisi ile devam ettiğini belirten Yılmaz: ?Beyaz etin Bolu için çok büyük önemi var. Çünkü Türkiye'nin tükettiği beyaz etin 3'de 1'ini tek başına Bolu üretiyor. Üstelik sağlıklı şartlar açısından Avrupa ölçüsünün üzerinde bir kaliteyle bu iş yapılıyor. Ekonomik olarak çok büyük bir katkı ve değer sağladığı gibi İslami açıdan da muazzam bir alt yapı sağlıyor. Dolayısıyla Bolu'da kavga, gürültü hırsızlık, arsızlık, edepsizlik eğer en minimum noktadaysa bunda en büyük etkenlerden biri beyaz et sektörünün Bolu'da güçlü olmasındandır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber