Sami Hoştan'la birlikte 15 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi

Kumar oynattıkları kişileri borçlandırdıkları iddia edilen ve bu kapsamda savcılığa ifade veren 34 kişiden aralarında Susurluk davasının hükümlüsü ve Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Sami Hoştan'ın da bulunduğu 15 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü'nün geçtiğimiz günlerde 51 adrese yaptığı operasyonda gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında, aralarında Susurluk davasının hükümlüsü ve Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Sami Hoştan'ın da bulunduğu 42 şüpheli gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorguları tamamlanan Hoştan ve diğer zanlılar Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Şüpheliler burada soruşturmayı yürüten Savcı İsmail Göktürk tarafından sorgulandı.

Öte yandan, gözaltına alınan şüphelilerden 4'ü sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. İfade işlemi tamamlanan 4 kişi de dün adliyeye sevk edilmiş ve 1 şüpheli tutuklanmıştı. Şüphelilerin çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, rüşvet almak ve kumar oynattıkları iddia ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber