Örnek Vali

Haber Giriş : 04 Eylül 2005 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış, kentte kimsenin silah ruhsatını onaylamıyor, kimseye taşıma ruhsatı vermiyor.

"Devlet vatandaşının canını korumaktan aciz değil" diyen Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış, "2.5 yıldır kendisinden önce verilen taşıma ruhsatlarını tarihleri dolunca uzatmıyor. Hiç kimseye silah ruhsatı vermiyor. Vali Atış, "'Can güvenliğim yok' diyen adamın karşısındaki insanların güvenliği ne olacak?" diye soruyor.

'Bana Doğru Gelmiyor'
"Kimseye silah ruhsatı vermiyorsunuz ama bir defada ben söyleyeyim" diyen siyasi ve bürokratların ricalarına "hayır" karşılığını veren Vali Atış konuyla ilgili şunları söyledi: "Ehliyet verirken dahi sınavdan ve eğitimden geçiriyoruz. Buna rağmen kazalarının önüne geçilmiyor. Kaldı ki eğitmeden, kişinin psikolojisine bakmadan silah verilmez. 'Can güvenliğim yok' diyen adamın karşısındaki insanların can güvenliği ne olacak. Birine devlet eliyle silah taşımasına izin vermek şu anlama gelir: 'Ben senin canını koruyamıyorum. Al sen kendin koru.' Hayır, bu kabul edilemez bir şey. Devletin birinci görevi vatandaşın canını korumak. Böyle olunca silah ruhsatı vermek ters geliyor."

'Silah Taşımıyor'
20-22 yıldır silahının bulunduğunu ancak yıllar önce kaymakamlık yaparken yaşadığı bir olaydan sonra silah taşımayı bıraktığını söyleyen Vali İlhan Atış yaşadığı olayı şöyle anlatıyor: "Alaçam Kaymakamlığı yapıyor aynı zamanda Belediye Başkanlığı'na vekalet ediyordum. Bir sabah belimde silah varken belediye başkanı sıfatı ile pazar yerini denetlemeye gittim. Sabah erken saatte yaşlı bir amca tezgahını kurmaya çalışıyordu ve ona yardım etmek istedim. Silah belimden düşüp ateş aldı. Çok şükür kimseye bir şey olmadı. O gün silahı poşete koyup kaldırdım.."

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber