Veliler ile Vali arasında okul gerginliği

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2005 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Karaelmas İlköğretim Okulu'nun 2005-2006 eğitim öğretim yılına yetişmeyeceğini öğrenen veliler, Vali Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret etti. Çalışmaların bir an önce tamamlanmasını isteyen veliler, aksi halde çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl inşaatına başlanan okulun ikinci döneme yetiştirileceğinin söylendiğini belirten veliler, ancak bunun gerçekleşmediğini, bu yıl da 12 Eylül tarihine yetişmeyeceğini ifade ederek duruma tepki gösterdiler. Okulun 12 Eylül tarihine yetişmesini istediklerini, aksi halde çocuklarını okula göndermeyeceklerini dile getiren velilere Vali Yavuz Erkmen sert çıktı. Vali Erkmen, "Sizlerden, sözlerinize teşekkürle başlamanızı beklerdim. Geçen sene buraya gelerek okulun büyütülmesi için yardım istemiştiniz. Biz de sadece bu okulun yapılması için çalışma başlatmıştık. Şimdi görüyoruz ki bize teşekkür edeceğinize sitemde bulunuyorsunuz. Bu işler ödeneğe bağlıdır. İnşaatı biten okulların çevre düzenlemesi için 500 milyar liralık ödenek geçen hafta geldi. Biz bu okulun bahçe düzenlemesini 1 ay içinde bitiririz. Ama isterseniz okulu yeni eğitim öğretime açalım. Ama bizler de çocuklarımızın sağlıklı ortamda okumasını istiyoruz. Eğer okulun açılması için ısrarlıysanız, 'Çocukların başına bir şey geldiğinde sorumlu idarede değildir' diye bütün velilerin imza getirmesi lazım" dedi.

Veliler ise, "İçimizde 4 çocuğunu okutan aileler var. Bunun hepsini servise vermemiz imkansız. Çocuklarımızın gittikleri okulda üst üste eğim görüp psikolojileri bozulacağına okula göndermeyiz. Okulumuz açılana kadar, evde çocuklarımıza çok daha iyi eğitim vereceğimize inanıyoruz" diyerek Vali Erkmen'in makamından ayrıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber