Hz. Peygamber'e hakaret içeren film protesto edildi

İstanbul'da sivil toplum kuruluşları üyeleri, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yapımı ve Hz. Peygamber (sav)'e hakaret içeren ''Müslümanların Masumiyeti' filmini protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih Camii'nde ikindi namazını kılan bir grup vatandaş, ABD aleyhine sloganlar atarak, Saraçhane Parkı'nda toplandı. Yaklaşık bin kişilik grup, ?Hz Peygamberi ve İslami değerlerimize saldıranları affetmeyeceğiz' pankartını açtı. Grup ?kahrolsun Amerikan emperyalizmi', ?Peygambere uzanan eller kırılsın' sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Yunus Emre Aksu ?Her fırsatta İslam dinine ve onun değerlerine yönelik saldırı ve hakaret söylemleri geliştiren gerçek dışı bilgiler üreten kendi insanlarını yanlış yönlendirmeye çalışan zihniyet bu gün daha alçak ve provokatif bir proje ile ortaya çıkmıştır.? dedi.

Utanç filminin yönetmeninin aslen İsrailli bir ABD vatandaşı olduğunu söyleyen Aksu, ?Film stüdyo ortamında hazırlanmış, tahrik ve saldırı amacı taşıdığı çok açıktır.? şeklinde konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından ABD aleyhine slogan atarak, bu ülkenin bayrağını yaktı. Grup bayrak yakma eyleminden sonra sessizce dağıldı.

Amerika'da çekilen ve internette yayınlandıktan sonra büyük olayların fitilini ateşleyen ?Müslümanların Masumiyeti' filmi dün pek çok ülkede cuma namazından sonra protesto edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber