Şehit başçavuş 'dur çekmek bizim görevimiz' dedi, teröristler ise ateş etti

Muş'ta Karakütük köyü mevkiinde çatışmada şehit olan Gökyazı Karakol Komutanı Başçavuş Mehmet Çapal ile birlikte bulunan korucubaşı, "Teröristleri gördük, rahatlıkla vurabilirdik ama başçavuşumuz Mehmet Çapal, 'dur ihtarı çekelim' dedi. Bize ateş açarlar dedim ama komutanımız, 'biz dur ihtarı çekmek zorundayız, bizim görevimiz bu' dedi." şeklinde yaşananları anlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Karakütük köyü mevkiinde, yol tarama faaliyetleri yapan askeri devriye teröristlerle karşılaşınca,terörsitlere 'dur' ihtarı çeken Başçavuş Mehmet Çapal şehit oldu. Osmaniye kütüğüne kayıtlı Başçavuş Mehmet Çapal ile birlikte tarama faaliyetlerinde bulunan korucubaşının verdiği bilgilere göre olay şöyle gelişti:

?Arama tarama faaliyetlerimizi bitirmiş, Karakütük köyüne öğle yemeği yemek için iniyorduk. Biraz ilerledikten sonra karşımızda teröristleri gördük, çok rahatlıkla onları vurabilirdik ama başçavuşumuz Mehmet Çapal, 'dur ihtarı çekelim' dedi. Komutanım dur ihtarı çekmeyelim çekersek bize ateş açarlar dedim ama komutanımız, 'biz dur ihtarı çekmek zorundayız, bizim görevimiz bu, görevimizi kötüye kullanma gibi bir lüksümüz yok' dedi. Ardından kendisi teröristlere 'dur' ihtarında bulunur bulunmaz da terörsitler ateş açtı. Ardından, biz de hemen karşılık verdik ama maalesef başçavuşumuz Mehmet Çapal'ı kaybettik." Bölgede, karadan ve havadan çok sayıda ekibin desteğiyle operasyonlar devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber