İstifa eden uzman çavuşların atamaları yeniden canlandı

Uzman çavuşlar, sorunlarını memurlar.net forumunda paylaşmaktadırlar. Hizmet sözleşmesini feshederek istifa eden uzman çavuşların kadrolu memur olarak kamu kurumlarında istihdam edilmeleri konusuna daha önce değinmiştik. Yaşanan bazı sorunlar ve zorluklar sonunda istifa eden uzman çavuşlar için nihayet güzel gelişmeler olmaya başladı. Haberimizi okumak için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzman erbaşlardan en az iki yıl süreyle çalışmış olmak şartıyla, sağlık niteliklerini kaybetmeleri veya 45 yaşına girmiş olmaları sebebiyle görev süreleri sona erenler ile kendi istekleriyle sözleşmelerini feshetmiş olanların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92'nci madde hükümleri çerçevesinde memur olmaları mümkün bulunmaktadır.

Ancak uygulamada birkaç yıldır uzman çavuşların açıktan yeniden atanmaları konusunda zorluklar yaşanmış olup, konuya ilişkin davalar açılmış ve bu davalar uzman çavuşların lehine sonuçlanmıştı.

Daha sonra 2012 yılı Bütçe Kanunuyla kamu kurumlarına toplam kadrolarının %2'si oranında açıktan yeniden atama kotası getirildi. Bu ise durumu daha da zorlaştırmıştı.

İstifa eden uzman çavuşları sevindirecek gelişmeler ise yakın tarihte yaşanmaya başladı. 2012 yılının ikinci yarısında açıktan yeniden atama kapsamında başvuran uzman çavuşların atamaları yapılmaya başlandı. Hatta bazı uzman çavuşlar görevlerine başladılar.

Bu imkandan yararlanmak isteyen istifa etmiş uzman çavuşların öncelikle kamu kurumlarına müracaat etmeleri gerekiyor. Konuya ilişkin mevzuat ve usul hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber