Telekom'da B Planı: Blok satış olmazsa halka arz

Haber Giriş : 12 Eylül 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Yıldırım, Telekom özelleştirmesinin yargıdan döneceğini sanmadığını belirterek "Blok satış olmazsa halka arz edilir" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Türk Telekom'da blok satışın yargıdan dönmesi durumunda ne yapılacağı" yönündeki soru üzerine olumsuz düşünmeyi gerektirecek bir durum olmadığını da belirterek "Türk Telekom, halka arz edilir" dedi. Yıldırım, Telekom'un özelleştirmesinin yargıdan dönebileceği ihtimali ile ilgili soru üzerine, "Biz bir şey söylediğimizde 'Bizim işimize müdahale ediyorsunuz' gibi bir olgu oluşuyor, bu da sürece zarar veriyor. Zaten Türk Telekom işi bizden çıktı. Biz beklemedeyiz. Danıştay ve mahkemelerin işini ben hangi sıfatla konuşacağım. Hariçten gazel okumuş olurum" karşılığını verdi. Mahkemelerin, Anayasa'ya aykırılık olup olmadığını inceleyeceğini belirten Yıldırılm, "Onlar neye bakacaklarını çok iyi biliyor. Yargı hürdür, vereceği karar herkesi bağlar" dedi.

CUMHURBAŞKANI'NIN MESAJI
Yıldırım, "Satışın durdurulmasının ekonomiyi nasıl etkileyeceği" sorusu üzerine şunları söyledi: "Bu, sadece benim meselem değil. Bunu her Türk vatandaşının derinlemesine düşünmesi gerekir. Buna mahkemeler de dahil. Cumhurbaşkanımız, 'Ben prensip olarak kâr eden kuruluşların özelleştirilmesine karşıyım' dedi. Ancak Telekom'da, 'Devlette devamlılık vardır. Bu iş olmalıdır. Yabancıların güveni, yatırımın devamlılığı açısından bu işin olması gerektiğini düşünüyorum' demedi mi? dedi. Cumhurbaşkanına atfen haberler çıktı. Biz, bunların teyidini de aldık. Cumhurbaşkanının satışa onay vermesi bir anlamda kuşkularının ortadan kalktığının ifade etmez mi? Bu satışı onaylıyor olmak Cumhurbaşkanı açısından öyle bir endişenin olmadığı anlamına gelir. Ben öyle yorumluyorum. Satışı öngören Bakanlar Kurulu kararını en son Sayın Cumhurbaşkanı imzaladı. Bu mesaj bence önemli.

İSTERSE UZAYDAN GELSİN
Yıldırım, Telekom özelleştirmesiyle birlikte Türkiye'ye önemli miktarda yabancı sermaye gireceği yorumlarını değerlendirirken de "Bizim için önemli olan sermayenin gelmesidir. İster güneyden, ister kuzeyden, ister batıdan ister doğudan, isterse uzaydan. Nereden gelirse gelsin, buraya vatandaş gelsin uzun vadeli yatırım yapsın" diye konuştu.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber