Terör mağdurlarının buluşmasında gözyaşları sel oldu

İstanbul'un Güngören ilçesinde 2008 yılında yaşanan bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarıyla Gaziantep'te buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önce patlama alanına giden terör mağdurları, daha sonra kendilerinin 4 yıl önce yaşadığı acıları, yeni yaşayan ailelerin evine gitti. Birbirlerini ilk kez gören terör mağdurlarının buluşmasında gözyaşları sel oldu. Aileler, yaşanan acılara rağmen birlik ve beraberlik çağrılarını yineledi. Hem Türkçe hem Kürtçe seslenen mağdurlar, çocuğu terör örgütünün içerisinde olan ailelere de seslendi: "Evlatlarınızı bu vahşete alet etmeyin."

Güngören'den gelen 6 ailenin ziyaretleri kapsamındaki ilk durağı patlamanın olduğu cadde üzerinde bulunan Şehitkâmil İlçe Emniyet Müdürlüğü oldu. Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Zengin'i makamında ziyaret eden aileler, ardından bir basın açıklaması yaptı. 8 aylık eşini ve karnındaki bebeğini kaybeden İlhan İkiz, burada yaptığı açıklamada, birlik beraberlik mesajı verdi. İkiz, "Ülkemiz doğusuyla batısıyla bütün ebruyu yansıtıyor. Memleketin bir yerine ateş düştüğünde bütün herkesin ciğeri sızlar. Bizler bunu böyle bilir ve yaşarız. Bugün de buraya bir olduğumuzu, beraber olduğumuzu göstermeye geldik. Gaziantep patlamasında ölen ve yaralananların ailelerinin acısına ortak olmaya geldik. Sivilleri ve masum insanların hayatlarına kastedenler geçmişte bebekleri katlediyorlardı. Buradan, çocukları terör örgütünün içinde olan ailelere seslenmek istiyorum. Evlatlarınızı bu vahşete alet etmeyin. Onları, oradan çekmek için elinizden ne geliyorsa yapın. En başta, onları o duruma düşürecek konuma getirmeyin. Onlara sahip çıkın. Bu terör öyle bir şeydir ki, eninde sonunda onu yapanı da bulur." dedi.

İkiz, çağrısını bir de Kürtçe olarak yineledi. Güngören'deki patlamada hayatını kaybeden 14 yaşındaki Furkan Öztürk'ün annesi Sadiye Öztürk de "Ben Nevşehirliyim, eşim Makedonyalı, damadım Muşlu. Biz hepimiz kardeşiz. Bizi kimse bölemez. Bölmeye güçleri yetmeyecek. Bizim bir ayrımımız yok. Bir ağacın dallarıyız." ifadelerini kullandı.

Aileler daha sonra patlamada hayatını kaybeden Onur Fikret Aker (21), Duygu Aker (21), çocukları 1 yaşındaki Almina Melisa Aker ve Sevgi İnanç'ın(11) ailesini ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette duygu dolu anlar yaşandı. Birbirlerini ilk kez gören terör mağduru babalar birlik mesajı verirken, anneler de birbirine sarılarak gözyaşı döktü. Anne Nursen Aker'i kendisiyle aynı acıyı yaşayan aileler teselli etmeye çalıştı. Aileler, daha sonra patlamada hayatını kaybeden diğer vatandaşların yakınlarına da taziye ziyaretinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber