Anadolu Kültür Festivali stantları açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen Antalya 1'inci Anadolu Kültür Festivali'nde, kültürlerin kendilerini tanıtacakları stantlar açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle bu yıl 24-29 Eylül tarihleri arasında ilki düzenlenen Antalya Anadolu Kültür Festivali kapsamında farklı kültür yörelerinin özelliklerini stantlarla tanıtıyor. Atatürk Kültür Parkı'ndaki stantların açılış kurdelesini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Antalya'daki hemşehri derneklerinin yöneticileri kesti. Kurdele kesiminin ardından kısa bir konuşma yapan Başkan Akaydın, Antalya'nın Anadolu'nun buluşma noktası olduğunu ifade etti. Bu festivalin Türkiye'de bir ilk olduğunu dile getiren Akaydın, festivalle amaçlarının Türkiye'nin dört bir tarafını bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Başkan Mustafa Akaydın, Anadolu'nun müziğinin önemli temsilcisi Neşet Ertaş'ın hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Merhumun mekanı cennet olsun. Türk kültürü önemli bir müzik adamını daha kaybetmiştir" dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Mustafa Akaydın ve beraberindekiler alanda açılan stantları gezdi. Bu festivalle birlikte farklı yörelerin kültürünü tanıma imkanı yakaladıklarını belirten Akaydın'a çeşitli hediyeler sunuldu. Başkan Akaydın, Türkiye'deki farklı kültürleri tanımak isteyen herkesi stantları gezmeye davet etti.

Dernekler, Antalya 1.Anadolu Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Parkı'nda açtıkları stantlarda yörelerine özgü yiyecek, içecek, el sanatları ve ürünlerini sergiliyor. Stantlar festival süresince her gün saat 11.00'den 23.00'e kadar açık kalacak. Atatürk Kültür Parkı'nda açık alanda her akşam yöresel geceler ve eğlenceler gerçekleştirilecek. Ayrıca yöresel kültürlerin anlatılacağı söyleşiler düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber