İbrahim Çeçen Üniversitesi ek kontenjanla bin 500 öğrenci alacak

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi(AİÇÜ) 3 fakülte ve 3 meslek yüksekokuluna ek kontenjanla bin 500 öğrenci alınacağı bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İslami İlimler, Rus Dili ve Edebiyatı, Kamu Yönetimi, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Posta Hizmetleri, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonu ile Dış Ticaret bölümlerine ise ilk kez öğrenci alınacak.

YÖK Genel Kurulu, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde 11'i yeni olmak üzere toplam 49 bölüm ve programa, ek kontenjan ile bin 500 öğrenci alınmasına karar verdi. İlk öğrencilerini almaya hazırlanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü için 50 öğrenci kontenjanı veren YÖK, İşletme Bölümü'ne 1, İşletme Bölümü'ne (İÖ) 4, Fen ? Edebiyat Fakültesinde ilk kez öğrenci alacak olan Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne 30 kontenjan açılırken, Matematik Bölümü'ne 63, Matematik Bölümü (İÖ) 67, Tarih Bölümü'ne 5, Tarih Bölümü'ne (İÖ) 6, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne 3 ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne (İÖ) 7 öğrenci alınmasına karar verdi.

Bu sene ilk öğrencilerini karşılamaya hazırlanan İslami İlimler Fakültesinde İslami İlimler Bölümüne 80 kontenjan açılırken, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümüne 4, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümüne (İÖ) 13, ayrıca Sağlık Yüksekokulunun Hemşirelik Bölümü için de 4 ek kontenjan açıldı.

Meslek Yüksekokulu'nda ilk kez açılan Endüstri Ürünleri Tasarımı'na 50, Endüstri Ürünleri Tasarımına (İÖ) 50, Posta Hizmetlerine 50, Posta Hizmetlerine (İÖ) 50 kontenjan verilirken, Bilgisayar Programcılığına 4, Bilgisayar Programcılığına (İÖ) 19, Dış Ticaret'e 3, Elektrik'e 9, Elektrik'e (İÖ) 4, Geleneksel El Sanatları'na 25, Geleneksel El Sanatları'na (İÖ) 40, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi'ne 25, İşletme Yönetimi'ne 7, Makine'ye 3, Mekatronik 10, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (İÖ) 20, Organik Tarım'a 4, Yerel Yönetimler'e 9, Doğubeyazıt Meslek Yüksekokulunda ilk öğrencilerini alacak olan Dış Ticaret'e 50 ve Dış Ticaret'e (İÖ) 50 öğrenci için ek kontenjan açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber