Bakan Çelik'ten eğitimde ayırımcılığa tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2005 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul Gazi Mahallesi'ndeki bir ilköğretim okulunda bağış yapamayan ailelerin çocuklarının aynı sınıfta toplanmasına tepki göstererek, "Eğitimde 1. veya 2. sınıf insan olmaz, parasına göre sınıflandırma asla yapılamaz" dedi.

Bakan Çelik, "Avrupa Birliği Türkiye Temel Eğitime Destek Programı" çerçevesinde Yenibosna'daki Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'nde gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Toplantıda Bakan Çelik'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ve Türkiye AB Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı temsilcisi Andre Langues de hazır bulundu.

Girişte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, Gazi Mahallesi'ndeki bir ilköğretim okulunda öğrenciler arasında yapılan ayırımın sorulması üzerine, "Eğitimde 1. veya 2. sınıf insan olmaz. Parasına göre sınıflandırma asla yapılamaz. Bu müdür arkadaşla ilgili gerekli soruşturmayı başlattık. Türkiye'de buna benzer tüm konularla ilgili zaman zaman yetkili mercilerce açıklama yapılıyor. Ancak yine de bu tür sorunlarla karşılaşılıyor. Mühim olan sonuçtur. Kimse bu tip olaylara seyirci kalmayacak" dedi.
Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitimsiz insanların topluma büyük zararları dokunduğunu söyledi. Çelik, sokak çocuklarına dikkat çekerek, "Risk altında olan ve sokakta yaşayan çocukların topluma çok daha büyük zararları dokunuyor. Sokağa terk edilen eğitimsiz çocukları, hayvanat bahçesinden kaçan kaplandan bile daha tehlikeli buluyorum. Sokağa terk edilen bu gençler, hem kendilerine hem de topluma büyük zararlar veriyor. Nitekim son zamanlarda kapkaç olaylarının artmasıyla birlikte tinerci çocuklar tekrar gündeme geldi. Bunun üzerine Başbakanımız Erdoğan'ın da talimatıyla 5 bakanlık olarak biraraya geldik ve sokak çocuklarıyla ilgili çalışma başlattık. Bu çalışmalarımız sürüyor. Bugün bir olay yaşandığında bunun suçunu çocuklarımızda aramamalıyız. Bunun suçluları biziz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber