İşgüzar doktora suç duyurusu

Haber Giriş : 17 Eylül 2005 23:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İŞGÜZAR DOKTORA SUÇ DUYURUSU

Zeynep Kamil Hastanesi'nde hasta refakatçisi annenin çarşaflı olduğu gerekçesiyle Çocuk Kliniği Şefi Doç. Dr. Aysu Say tarafından hastanın alelacele taburcu edilmesi, yargıya intikal ettiriliyor. Çocuğunun, tedavisinin eşinin çarşaflı olması sebebiyle yarıda bırakıldığını belirten Talhat Engiz, bugün Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na Dr. Aysu Say hakkında suç duyurusunda bulunacak.

MAZLUMDER SAĞLIK BAKANLIĞI'NA BAŞVURDU

Mazlumder tarafından Bakanlığa ulaştırılan başvuru dilekçesinde şu satırlara yer verildi: "12 Eylül 2005 Pazartesi sabah 09.00 saatlerinde vizite esnasında Klinik Şefi Dr. Aysu Say tarafından çocuğunun yanında refakatçi olan eşi Songül Engiz'in çarşaflı oluşu gerekçe gösterilerek 'çarşafının altında bomba mı var, kimyasal silah mı var ne bileyim, çık dışarı o kıyafetle buraya giremez ve refakatçilik yapamazsınız, alın çocuğunuzu çekin gidin' denilerek apar topar (taburcu işlemleri dahi yaptırılmaksızın) kapı dışarı edildiğini söyleyen Talhat Engiz, eşine de hakaret edildiğini, terörist muamelesi yapıldığını, ayrımcılığa maruz kaldıklarını, çocuğunun rahatsızlığının halen devam ettiğini ve konu ile ilgili acilen çözüm bulunmasını talep etmektedir."

Mazlumder İstanbul Şube Başkan Vekili Avukat Elif Uzunpınar imzalı dilekçede, Aysu Say hakkında gereğinin yapılması istendi.

BAKANLIK MÜDAHALE ETTİ

Bu arada; Zeynep Kamil Hastanesi'ndeki skandala Sağlık Bakanlığı el koydu. 5 yaşındaki Muhammed Nur isimli çocuğun, sırf annesi çarşaflı diye alelacele taburcu edilmesi üzerine Bakanlık, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden konuyla ilgili bilgi istedi. Bunun üzerine harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü söz konusu hastanenin başhekiminden bilgi aldı. Başhekim Op. Dr. Sadiye Eren de Başhekim yardımcısı Dr. Cuma Yorgancı'yı konuyu araştırmak için görevlendirdi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri; anne Songül Engiz'in hasta hakları bürosuna da sözlü olarak müracaat ettiğini belirttiler.

AKSU: İNSANLIĞA AYKIRI Öte yandan, Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu "Bu ülkede hasta hakları var. Hastaneye gelen her insanımız tedavi edilmek zorundadır. Bu anayasal bir hak ve sosyal devlet olmanın bir gerekliliğidir. Sağlık hizmetinden yararlanma hakkı kimsenin elinden alınamaz. Bu her şeyden önce insanlığa aykırıdır" dedi.

Vakit

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber