Alman Nicole Stephanie Müslüman oldu

Almanya vatandaşı Nicole Stephanie, Osmaniye'de Müslüman oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniyeli Murtaza Turşucu'nun 2004 yılında Almanya'nın Freiburg kentinde öğrenci iken tanışıp evlendiği Nicole Stephanie Turşucu, Müslüman olmak için müftülüğe müracaat etti.

İl Müftülüğünde düzenlenen ?ihtida' merasiminde Nicole Stephanie Turşucu, Müftü Vekili Abdulhamit Öveç ve diğer şahitlerin huzurunda Kelime-i Şahadet getirerek Müslümanlığı seçti.

Duygulu anların yaşandığı merasimde Müftü Vekili Öveç, ?Şimdi tertemiz, yeniden doğmuş gibi gıpta edilecek bir insansınız. İslâm dinini kabul ettiğiniz andan itibaren, geçmiş günahlarınızı Allah'ın bağışladığını, yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) müjdelemektedir. Biliniz ki, insanların yanılarak yapacağı günahları ancak Allah affeder. Bunun için ona yalvararak tövbe ve bağış istenerek af dilenilir. O kullarına çok yakındır. Dualarınızı tövbelerinizi kabul eder.? dedi.

Müslüman olan Nicole Stephanie Turşucu, Almanya'da ikamet eden Müslüman komşularından, eşinin namaz kılmasından ve okuduğu kitaplardan etkilenerek kendi isteği ile İslam dinini seçtiğini, bu konuda eşinden herhangi bir baskı görmediğini dile getirdi.

Müftü Vekili Öveç, Nicole Stephanie Turşucu'ya ?ihtida belgesi' ile beraber İslam İlmihali ve Türkçe mealli Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber