Siirt Abdurrahim Sancak Camii ibadete açıldı

Siirt'te hayırsever Hacı Hasan Sezgin tarafından hibe edilen arsa üzerine Sancaklar Vakfı tarafından yaptırılan, Abdurrahim Sancak Camii törenle ibadete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılış törenine Vali Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Selim Sadak, İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, İl Müftüsü Faruk Arvas, Sancak ailesinden Şakir Sancak, kurum müdürleri, İl Genel Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlahiler ve Kuran-ı Kerim tilaveti yapılan programda konuşan İl Müftüsü Faruk Arvas, Kâbe'nin şubesi olan camilerin birlik ve beraberliğin tesis ettiği mekânlar olduğunu belirtti.

Her yıl 1?7 Ekim arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamalarına vatandaşları davet eden Arvas, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Ahmet Aydın ise caminin yapımını üstlenen Sancaklar Vakfı Yönetim Kurulu'na ve katkı sağlayan tüm hayırseverlere teşekkür etti. Vali Aydın, "Allah hiç bir İslam memleketini, camisiz ve ezansız bırakmasın. Bu gün bu manevi iklimde birliğimizi, dirliğimizi tesis edecek, bizleri aynı saflarda cem edecek bu kutsal mekânlar, hep birlikte bir arada kardeşçe yaşamamıza büyük bir katkı sunacaktır. Camiler bizleri birleştirir. Ama biz camiden uzak kaldığımız zaman, birimiz sağa, birimiz sola gittik. Bu gün yaşadığımız sıkıntının çözüm noktası işte camidir. Birlik beraberlik buradadır. Gelin hep beraber camide cem olalım, dinimizi yaşatalım. Bin yıldır bu topraklarda birlik ve beraberlik içinde bir arada kardeşçe barış içinde yaşamamızı sağlayan esas unsur, Müslümanlıktır, inanç değerlerimizdir.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Aydın ve diğer protokol üyeleri, kurdeleyi keserek camiyi ibadete açtı. Törenin ardından camiyi gezen Vali Aydın, yetkililerden bilgi aldı.

Açılış töreni cami avlusunda katılımcılara verilen ikram ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber