Doçentlik için 5 yıl şartına itiraz var

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 12:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yükseköğretim Kurulu, "Yeni bir Yükseköğretim Yasasına Doğru" çalışmasını geçtiğimiz hafta içinde üniversitelere göndermişti. Tıklayınız.

Yardımcı doçentlik ataması için, adayın doktora, uzmanlık ve yeterlilik belgesine sahip olduğu andan itibaren en az iki yıl geçmiş olması şartı aranması tartışılmaktadır.

Doçentlik unvanını kazanabilmek için ise doktora, uzmanlık ve yeterlilik belgesine sahip olunduğu andan itibaren en az beş yıl geçmiş olması ve bu süre zarfında başvurulan alanda özgün bilimsel yayınlar üretilmesi gerektiği tartışılmaktadır.

Profesörlük ataması için ise, adayın üç yılı yükseköğretim kurumlarında olmak üzere en az beş yıl ilgili bilimsel alanda çalışmış olması gerekli olduğu belirtilmiştir.

Doktorayı tamamladıktan sonra yardımcı doçentlik için 2 yıl, doçentlik için ise 5 yıl şartının aranmasının tartışılması tepkilere neden oluyor.

Twitterdan yazışanlar, bu tür süre şartlarının "başarı" ölçütünü ortadan kaldırdığına; üreten, yayın yapan kişilerin 5 yıl şartı olmadan yükselmesine imkan verecek bir düzenlemenin hayata geçirilmesini gerekli olduğuna dikkat çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber