Sivas'ta Muhsin Yazıcıoğlu spor tesisleri törenle açıldı

Sivas Belediyesi tarafından yenilenen Paşaçayırı Spor Tesisleri Muhsin Yazıcıoğlu Spor Tesisleri olarak törenle açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

52 bin metrekarelik alan üzerine kurulu tesislerde, çim saha, suni çim saha, koşu ve yürüyüş parkurları gibi donatılar bulunuyor. Renkli görüntülere sahne olan açılışta şöhretler karması yaptığı maç ile tribünleri coşturdu.

Spor ve siyaset dünyasından ünlü isimlerin bir araya geldiği açılış yağışlı bir havada gerçekleşti. Müftü Yusuf Şahin'in dua yapmasının ardından katılımcılar birlikte kurdeleyi kesti. Birlikte tesislerin gezilmesinin ardından stattaki törene geçildi. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp burada yaptığı konuşmada, Geçlik ve Spor Müdürlüğünden protokolle devraldıkları arsaya bir çim, diğeri sunni olmak üzere iki adet saha yaptıklarını bu tesislerin Belediyespor başta olmak üzere Demirspor ve diğer amatör kulüplerin kullanımı için yapıldığını söyledi.

Vali Zübeyir Kemelek ise Belediye tarafından yapılan bu tesislerin sporun gelişmesine büyük katkısı olacağına inandığını söyleyerek, arsanın tahsisinden başlayarak tesislerin ortaya çıkmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, açılış anısına protokole Muhsin Yazıcıoğlu'nun resminin bulunduğu forma hediye etti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise Rahmetli Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu anısına yapılan bu tesislerin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Yapılacak her hayırlı işin, böyle tesislerin rahmetlinin amel defterine de kaydedileceğine inandıklarını söyleyen Destici, tesislerin yapılmasında katkısı olan herkese teşekkür etti.

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz da tesislerin Sivas'ta futbolun alt yapısının gelişmesi için büyük katkısı olacağına inandığını dile getirdi.

Sivaslı sanatçı Onur Şan ise söylediği güzel türkülerle açılışı şenlendirdi.

Konser sonrası ise Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Erdal Keser, Erdi Demir, Sanatçı Cengiz Özkan gibi şöhretlerin yer aldığı beyaz takım, Sivaslı eski futbolcuların bulunduğu kırmızı takım ile gösteri maçı yaptı. Beyaz takımın Teknik direktörlüğünü Sivasspor'un hocası Rıza Çalımbay yaptı. Karşılaşmayı beyaz takım 6-4 kazandı. Maçta Hami, Tanju ve Erdal Keser attıkları klas gollerle alkış aldı.

Açılışa katılan İbrahim Toraman Milli Takım ile maça çıkacak olması nedeniyle şöhretler karmasında yer almadı.

Açılışa Vali Zübeyir Kemelek, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın,Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Eski futbolcular Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Erdal Keser, Beşiktaşlı İbrahim Toraman ve Sivaslı eski futbolcular ile katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber