Dinçer: Urfa'da eğitim sorununu bitirecek stratejik plan yapıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Urfa'ya Cumhuriyet tarihinde yapılan derslikler sayısının yüzde 150'sini yaptıklarını ifade ederek; halen ilde 6 bin öğretmen açığının olduğunu söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dersliklerde fazla öğrenci sorununun bulunduğu Urfa'da, bugün yaptıkları toplantı ile derslik başına 30 öğrenci ve tekli eğitime geçmeyi tartıştıklarını ifade eden Bakan Dinçer, ?Önümüzde birkaç yıl içerisinde Urfa'nın eğitim sorununu bitirecek stratejik bir plan yapıyoruz.? dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Urfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve kurum amirleri ile Urfa'nın eğitim sorunları hakkında yaptığı toplantının ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Urfa İl Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan toplantı ile ilgili bilgi veren Bakan Dinçer, Şanlıurfa'daki alt yapı sorunlarına değindi. Bakanlık olarak geçen yıldan bu yana Urfa ile çevredeki illere stratejik öncelik verdiklerini ifade eden Bakan Dinçer, ?İstanbul'dan sonra üzerinde durduğumuz ve çaba sarf ettiğimiz il Şanlıurfa oldu. Buna dair yaptığımız tercihlerin sonucunu almaya başladık.? ifadelerini kullandı.

?URFA'DA 30 ÖĞRENCİNİN BULUNDUĞU SINIFLARDA TEKLİ EĞİTİM SİSTEMİNE GEÇECEĞİZ?

Şanlıurfa'nın derslik ihtiyacı bulunduğunu da konuşmasında bildiren Bakan Dinçer, ?Normal eğitimde dersliklerde 35 öğrencimiz var. Ancak burada Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde bulunuyor. Şanlıurfa'da ilköğretim okullarında 48, ortaöğretimde 38 öğrenci bulunuyor. Türkiye ortalamasının üzerinde. Burada düzenlemeye ihtiyaç var. İl düzeyinde 48 öğrencinin dersliklerde bulunduğunu göz önüne alırsak; il düzeyinde toplam öğrenci sayısı ile dersliğimizi böldüğümüzde edindiğimiz rakam ikili öğretim yapmak için müsait. Aslında bir şubede öğretmenimizin karşısında 24 öğrencimiz bulunur. Bu durumda sınıflarda kalabalık bir durum söz konusu değil; ancak yoğun bir ikili öğretim yapmamız itibariyle bizim açımızdan sorunlu olduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Bu sebeple stratejik hedef, derslik başına 30 öğrenci ve tekli eğitime geçmeyi bugün tartıştık. Yani çok kısa bir süre içerisinde Urfa'mızda derse başlayan öğrenci ve tekli eğitime geçecek türden stratejik planları gözden geçirdik.? diye konuştu.

?CUMHURİYET TARİHİNDE YAPTIRILAN DERSLİKLERİN YÜZDE 150'SİNİ URFA'YA YAPTIK?

Urfa'da 2002 yılında yaklaşık 4 bin 901 derslik varken o günden bu güne kadar toplam 6 bin 87 derslik yapıldığını ifade eden Bakan Dinçer, bugün geldiğimiz noktada Urfa'da 10 bin 988 dersliğin yapıldığını söyledi. Bunun, başka bir ifadeyle Cumhuriyet tarihinde yapılan dersliklerin sayısının yüzde 150'sini oluşturduğunu ifade eden Bakan Dinçer şöyle konuştu: ?2002 yılında 8 bin 492 öğretmenimiz varken ona yeni 8 bin 327 öğretmen daha yeni ataması yapılmış, bugün Urfa'da toplam 16 bin 824 öğretmenimiz görev yapıyor. Sadece 2012 yılında Şubat ve Ağustos ayında olmak üzere yaklaşık 5 bin öğretmenin buraya atandığını ifade etmek istiyorum. 2011 yılında zannedersem Şubat ayında ataması yapılan öğretmen sayısını aşağı yukarı 2 bin 200 civarında olduğunu Ağustos ayında da 2 bin 286 olduğunu belirtmek isterim; ama halen Urfa'da 6 bin civarında öğretmen ihtiyacı olduğunu ifade etmek gerekiyor. Önümüzde birkaç yıl içerisinde Urfa'nın eğitim sorununu bitirecek stratejik bir plan yapıyoruz. Derslik ihtiyaçlarının karşılanması ile alakalı olarak hemen şunu söylemeliyim: 2011-2012 yıllarında Türkiye'de diğer illerle kıyasladığında en büyük yatırımın Şanlıurfa olduğunu söyleyeyim. Yatırımın 2 yıllık bedeli 285 milyon Türk Lirasına ulaştı. Bunda da hayırsever vatandaşların yaptığı destekleri de belirtmek istiyorum. 2011-2012 yılında 28 proje, 592 derslik yaptık.?

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber