Yozgat Barosu Başkanı Hacı İbiş güven tazeledi

Yozgat Barosu Başkanlığı'na yeniden seçilen Avukat Hacı İbiş, avukatların her gün yaşam alanlarında, adliyelerde, kolluklarda çeşitli kurum ve kuruluşlarda mesleki sorunlarla karşılaştığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Barosu 30. Olağan Genel Kurulu, Yozgat Adliyesi'nde yapıldı. Mevcut başkan Hacı İbiş'in tek aday olduğu seçimde baroya kayıtlı 144 avukattan 89'u oy kullandı. Yapılan oylamada, Avukat Hacı İbiş, yeniden Yozgat Barosu Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilirken, Yönetim Kurulu ise Mehmet Şimşek, Orhan Kırlangıç, O. Fatih Yorulmaz, Yasin Durusoy, Cengiz Becene, Mustafa Özdemir, Salih Büyüksoy ve Muhsin Ayanoğlu'ndan oluştu.

Sonucun açıklanmasının ardından bir teşekkür konuşması yapan Baro Başkanı Hacı İbiş, yaklaşık bir buçuk yıldır baro başkanlığı görevini yürüttüğünü belirtti.

Göreve talip olduğunda yönetim anlayışının; eşitlik, dürüstlük, adalet, sorumluluk ve şeffaflık üzerine olacağına dair söz verdiğini hatırlatan İbiş, şöyle devam etti: "Hareket noktamız avukatlık mesleği ve bu mesleğin geleceğidir diyerek göreve başlamıştık. Yine demiştik ki; Yozgat Barosu'nun asıl görevi, avukatların mesleki sorunlarına çözümler aramak olmalıdır. Çünkü bizler eğer bugün burada bir araya gelmişsek, bunun tek bir nedeni vardır o da hepimizin avukat olmasıdır."

Avukatların her gün yaşam alanlarında, adliyelerde, kolluklarda çeşitli kurum ve kuruluşlarda mesleki sorunlarla karşılaştığına vurgu yapan İbiş, "Dünyanın bütün gelişmiş demokratik toplumlarında özellikle de batı uygarlığında, savunmanın ve avukatlık mesleğinin önündeki engeller kaldırılmış, uluslararası sözleşmelerle avukatların mesleklerini özgürce yerine getirmelerine imkân sağlanmış ve meslek kalitesi de yükseltilmiştir. Temennimiz ülkemizde de bunun tam olarak gerçekleşmesidir. Şimdilik diyoruz ki; bu sorunlarımızı mesleki dayanışma, mücadele ve kurumsal destek ile aşalım, gayret edelim, katılımcı olalım, hep birlikte çalışalım." diye konuştu.

Avukat odaklı hizmet anlayışıyla çalıştıklarını dile getiren Başkan İbiş, "Çalıştığımız süre içerisinde sizlerin güvenini ve inancını hak etmeye çalıştık. Bu amaç doğrultusunda beraber çalışmış olduğumuz baromuzun çalışan personeline de teşekkür ediyorum. Görevimizi yaparken mutlaka kusurlarımız olmuştur. Ancak şundan emin olmanızı isterim ki her zaman tüm samimiyetimizle baromuz menfaatleri ve siz değerli meslektaşlarımızın haklarını kendi menfaatlerimizden üstün saydık. Baromuza hizmet etmeyi bir görev bildik ve bulunduğumuz yeri doğal hakkımız saymadık. Bu duygu ve düşüncelerle sizlere tekrar teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber