İmar Planı, vatandaşın beğenisine sunuldu

Burdur Belediye Meclisi'nce oy birliği ile kabul edilen yeni imar planı askıya asılarak, Belediye girişinde vatandaşın bilgisine sunuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye, planda itirazı olan vatandaşların görüşlerini değerlendirecek.

Meclisten geçen 1/1000 Uygulama İmar Planı ve 1/5000'lik Nazım İmar Planı krokilerini herkes gelip inceleye bilecek. Yeni planın Bir ay süreyle vatandaşların incelemesine sunulduğunu belirten Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, "2005 yılından bu tarafa üzerinde özenle durduğumuz Nazım İmar Plânımız ve Uygulama İmar Planımız Belediye Meclisi toplantımızda oy birliği ile kabul edildi. Kabul edilen paftalar bir ay askıda kalacak, gözümüzden kaçan bazı hususlar olabilir, halkımız bilgi sahibi olmak isteyebilir. Askı süresi içinde olabilecek itirazları değerlendireceğiz ve en iyi bir şekilde Burdur'un 50-100 senesini kapsayacak İmar Plânını gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

Vatandaşların gayrimenkullerinin ne durumda olduğunu görevlilerden öğrenebileceklerini anlatan Başkan Akkaya, "Bugüne kadar 1/5000'lik İmar Planımız yoktu. Herhangi bir değişiklikte itiraz durumunda İdare Mahkemeleri birinci şart olarak 1/5000'lik İmar Planında değişiklik yapılmadan 1/1000'lik İmar Planında değişiklik yapamazsınız diye kararı iptal ediyordu. Böylece bunun önüne geçilmiş oldu. 1/5000'lik İmar Plânımızı çıkardık. Belediye olarak adımlarımızı daha sağlam atabileceğiz." şeklinde konuştu.

Akkaya, bu plana bağlı olarak Yeni imar Uygulamaları ve Kentsel Dönüşüm çalışmaları yapılabileceğini kaydetti. Askıya asılan planları kontrol eden Akkaya görevlilerden ayrıntılı bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber