Erdoğan: Terörle mücadelede önemli gelişmeler göreceğiz/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2012 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

18 yaşa seçilme hakkıyla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, "Gençliğimize sesleniyorum. Size inanmayan ne kadar zihniyet varsa, sizleri onlara karşı tavır almaya davet ediyorum" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşma yapıyor.

"Türkiye'de siyaset doğrular üzerinden yükselmiyor" diyen Erdoğan şunları söyledi: "18 yaş meselesine destek verenlerin sonra vermediğini gördük. 18 yaş olayıyla ilgili Avrupa'nın yarıya yakınında bu seçme ve seçilme yaşıdır. Bir diğer yarısının yarıya yakınında 21 yaş seçilme yaşıdır. Cumhurbaşkanlığı seçilme yaşını bile buralara kadar indiren ülkeler var. Cezalandırmaya gelince 18 yaşa evet diyorsun, seçilmeye gelince hayır diyorsun.

10 yıldır niye gündeme getirmediniz denebilir. Ülkede o olgunlaştırma dönemi var ya. Biz her adımı buna göre attık. Meyveyi hamken yiyemezsiniz. 444 kod numarasını unutmayın. O da bu şekilde oldu. Bize ilk adımı attığımızda hep medya yüklenmeye çalıştı ama biz gündemimizde yok demişizdir. Gündem vakti gelince adımı atmışızdır. 18 yaş olayıyla ilgili CHP biz imza atmayız ama destekleriz demiştir. Ama ondan sonra kaçmıştır. Gençliğimize sesleniyorum. Size inanmayan ne kadar zihniyet varsa, sizleri onlara karşı tavır almaya davet ediyorum. AK Parti gençliğin de parlamentodaki tek senedidir. MHP ve CHP'yi bu konuda yanımızda görmek istiyoruz. Teröristle kucaklaşanla müzakere edeceğimiz bir şey yoktur."

Terörle mücadelede önemli gelişmeler göreceğiz

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çukurca'da şehit olan askerlere değinerek, "Er veya geç bu ülkede millet kazanacaktır, bu işe gönül verenler bu işe inananlar kazanacaktır." dedi. Terörü Türkiye'nin kanayan yarası olmaktan çıkarmaya kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde bu konuda önemli gelişmeleri hep birlikte göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının başında şehitlere değinen Erdoğan, "Bildiğiniz gibi 3 şehidimiz var. Bu 3 şehidimizle ilgili olarak da öncelikle ailelerine rabbimden sabırlar diliyorum, milletimizin başı sağolsun diyorum ve yaralı askerlerimize şifalar diliyorum." diye konuştu.

Terörü Türkiye'nin kanayan yarası olmaktan çıkarmaya kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: "Önümüzdeki dönemde bu konuda önemli gelişmeleri hep birlikte göreceğiz. Kararlılığımız son hafta içerisinde atılan adımlarla da görülmüştür, görülmeye devam edecektir. Bir şehidimizin bedeli, yüz teröriste bin teröriste mukayese edilemez, o farklı olay. Fakat bu mücadelenin bir bedeli olduğunu da görüyoruz. Er veya geç bu ülkede millet kazanacaktır, bu işe gönül veren bu işe inananlar kazanacaktır."

Referandum konusunu düşünmüyoruz

Başbakan Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın kararından sonra oluşan yeni duruma yönelik istişarelerimizi tamamladık ve bugün itibarıyla ilgili arkadaşlarım gidip Anamuhalefet partisi ve MHP'yle gidip görüşmeleri yapacaklar ve bu görüşmeleri yaptıktan sonra Parlamento'da bunun adımları atılacaktır. Referandum konusunu düşünmüyoruz" dedi.

Sen bu işlerden anlamazsın

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar söyle:

-Türkiye'nin modern bir ülke olması lazım. Modernlik lafla olmuyor ey Kılıçdaroğlu. Sen bu işlerden anlamazsın. Bunlar senin işin değil. Bunun için çarığı giyeceksin, çalışacaksın. Biz o araziden geliyoruz. Biz o Bağcılar'ın, Güngören'in ta 90'lı yıllarda sokaklarında, sokak aralarında o çamurlarda çizmeleri giydik, oralarda seçim kampanyaları yaptık. Oralarda seçim kazandık ve ondan sonra o Bağcılar'ı Esenler'i, o Güngören'i bu hale getirdik.

Bu nasıl bir anlayıştır

Parlamento'nun içindeki bir parti Türkiye Cumhuriyeti'nin muhatabı olarak KCK'yı gösterir mi, bölücü terör örgütünü gösterir mi? Bu nasıl bir anlayıştır. Biz boşuna 'ya Parlamento ya Kandil' demiyoruz. Bu ifadeleri bunlardan kaç kez dinledik, bunun için diyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber