Salihli'de SBS ve LYS adaylarına ücretsiz kurs açılacak

2012-2013 eğitim öğretim yılında açtığı kurslarla sezona hızlı bir giriş yapan Salihli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Kasım ayı içerisinde de önemli kursları vatandaşlarla buluşturuyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kamil Erbay, 5 Kasım 2012 tarihinde "Okullar Hayat Bulsun" projesi kapsamında ücretsiz SBS ve LYS kursları açacaklarını belirterek, "Salihli'de eğitim - öğretim veren ortaokul 8. sınıflara SBS, liselerin 12. sınıflarına ise YGS ve LYS kursları açacağız" dedi.

Kasım ayında çeşitli branşlarda 19 adet kurs açacaklarını belirten Erbay, "Türkiye Halk Oyunları şampiyonası yarışmaları için özellikle Lise ve Üniversite öğrencilerinden Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunların Ekibi seçmeleri gerçekleştirilecek. Oluşturulan ekip Salihli'yi Halk Oyunları Türkiye Şampiyonasında temsil edecek. Ekipte yer almak isteyen 15 - 30 yaş arası herkes Halk Eğitim Merkezi'ne başvurularını 15 Kasım 2012 tarihine kadar yapabilecek. 3 Kasım 2012 tarihinde 80 kursiyerin katılımıyla kalorifer ateşçiliği kursu başlayacak. Artık ilçe genelinde kalorifercilik yapabilmek için bu kursları tamamlayarak belge almak gerekiyor. Salihli'de bulunan lokantacıların talebi doğrultusunda aşçı çırağı kursu da açılacak" dedi.

Hızlı klavye, muhasebe ve bilgisayar kurslarına yoğun talebin olduğunu belirten Erbay, hızlı klavye, muhasebe ve bilgisayar kurslarında talebin yoğun olmasından dolayı kayıt önceliği sırasına göre kursiyerlerin kabul edildiğini söyledi.

Sart Beldesi'nde özürlü bakım kursunun açıldığını, 45 kursiyerin bu kursa katıldığını ve bu kursu başarıyla bitiren kursiyerler için Sart Beldesinde yapımı devam eden Engelli Bakım Evi'nde istihdam imkanının bulunduğunu açıkladı.

Köy ve beldelerde de Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara büyük ilgi olduğunu ve Halk Eğitim Merkezi'nin köy halkının taleplerini de göz önünde bulundurarak yeni kurslar açmaya devam ettiklerini belirten Erbay, "Köy ve beldelerimizden özellikle süt sağmacılığı ve tarla bitkileri üzerine talep edilen tüm kurslar açılacak. Özellikle alan taramalarında bu konularda Salihli köy ve belde halkı bilgilendirildi. Mesela Adala'da Belediye Başkanlığının talebi doğrultusunda Kasım ayı içerisinde 35 kişinin katılımı ile süt sağıcılığı kursu açılması planlanıyor" diye konuştu.

"Okullar Hayat Bulsun" projesi kapsamında okullarda hafta içi ve hafta sonu kurslarının açılacağını belirten Erbay, "Rüştü Akbıyık ortaokulunda hafta sonunda halka yönelik 15 kişinin katılımıyla nakış kursu açıldı. Şehitler İlköğretim Okulu'nda öğrencilere yönelik futbol kursu açıldı. Ramiz Turan Stadyumu açık tribünün altında yer alan spor salonunda bayanlara yönelik hafta içi ve hafta sonu aerobik ve step kursları başlayacak. Erbay son olarak, Salihli Devlet Hastanesi'nde hasta kabul işlemleri kursunun, Kasım ayında İngilizce kursunun, satranç, müzik ve bilgisayar kursunun açılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber