Bakan Yılmaz: Büyükşehirlerde askeri birliklerin bulunması doğru değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 01:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

2013 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Milli Savunma Bakanı Yılmaz, bir milletvekilinin, ''Şehir içinde kalan askeri birliklerin başka bir yere taşınması söz konusu mudur?'' sorusuna karşılık, bununla ilgili genel bir çalışma yapıldığı yanıtını verdi.

Bu doğrultuda, İstanbul Hadımköy'deki bir tugayın Edirne Babaeski'ye taşındığını belirten Yılmaz, Ankara Polatlı'daki askeri birliğin Eskişehir'e taşınmasının söz konusu olmadığını, Etimesgut'taki birliklerin Polatlı'ya, Kara Havacılık Okulu'nun ise Isparta'ya taşınması hazırlıkları yapıldığını söyledi.

Yılmaz, ''Büyükşehirlerde askeri birliklerin bulunmasını şahsi olarak doğru bulmuyorum. Anadolu'daki nüfusu az olan illere taşınması gerektiğini düşünüyorum. TSK'nın da buna benzer çalışmaları var'' diye konuştu.

Ordu mensuplarının moral durumuyla ilgili bir başka soru üzerine Yılmaz, ''Türk ordusu, bu bölgenin de NATO'nun da en güçlü ordusudur. TSK'yı kurumsal olarak görmek lazımdır. Kişilere bağlı değildir. Mevcut Genelkurmay Başkanı ile silahlı kuvvetler her zaman üzerine düşeni hakkıyla yapacak güçte, yeterlilikte ve kabiliyettedir. Kurum olarak sağlamdır. Moral üst düzeydedir'' değerlendirmesinde bulundu.

İsmet Yılmaz, uzun menzilli hava savunma sistemiyle ilgili de 4 ülkeden teklif alındığını, değerlendirmenin sürdüğünü bildirdi.

Öte yandan, disiplin mahkemeleri konusunda bir düzenleme yaptıklarını dile getiren Yılmaz, oda hapsini kaldıracaklarını kaydetti.

Yılmaz, Türkiye'de, ileride kadın Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı ya da Genelkurmay Başkanı olup olamayacağının sorulması üzerine de orduda bin 354 kadın subay bulunduğunu, harp okulundan mezun olan bu kadın subayların şu anda binbaşı rütbesinde olduklarını anlattı.

Yılmaz ayrıca, TSK'ya karşı hak etmediği sıfatları kullanmaktan kaçınılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Görüşmelerin ardından bakanlığın 2013 yılı bütçesi kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber