İmdat mektubu başbakana gönderilecek

Mersin'in Tarsus ilçesinde kısa adı DOHAYKO olan Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği, AK Parti ilçe binası önünde açıklama yaparak ?İmdat Mektubu'nu başbakana gönderdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 22:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Derneğin temsilcisi Derya Kuradacı, tüm yurtta faaliyetlerini sürdüren üye dernekler ve hayvan hakları savunucuları olarak 81 ilde eş zamanlı olarak Ak Parti il ve İlçe başkanlıklarını ziyaret ettiklerini söyledi. Kuradacı, ?Ziyaretlerimiz sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan?a verilmek üzere il ve ilçe başkanlıklarına ?İmdat Mektubu' sunuyoruz. ?Bilindiği üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun bazı maddelerini değiştirmek ve eklemeler yapmak amacıyla hazırladığı yasa tasarısı, sahipsiz sokak hayvanlarımız için katliam ortamı hazırlamaktadır. Bir süredir sivil toplum kuruluşları ve hayvan severler tarafından konuya olan tepkilerimizi dile getirmek amacıyla düzenlenen ve on binlerce kişinin katılımıyla yapılan basın açıklamaları, oturma eylemleri ve protestolar artık bir halk hareketine dönüşmüştür? dedi.

Bu yasa tasarısının olduğu haliyle kabulü halinde yüzyılın katliamı başlayacağını ifade ederek, ?Bu katliam tarihe bir insanlık suçu olarak geçecektir. Bu nedenle Başbakana sesimizi duyurmak istiyoruz? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber