Aile ve Sosyal Politikalar Uzman Yardımcılığı sınavı duyurusu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Aile ve Sosyal Politikalar Uzman Yardımcılığı Sınavı

SINAV ÜCRETİ

Aday, 19-30 Kasım 2012 tarihlerinde 50 (elli) TL KDV dâhil sınav ücretini, YEĞİTEK Döner Sermaye İşletmesi'nin T.C. Ziraat Bankası Beşevler/ANKARA Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, ?Kurumsal Tahsilât Programı? aracılığı ile yatıracaktır.

SINAV BAŞVURUSU

05-15 Kasım 2012 tarihleri arasında (www.ail.gov.tr) internet adresinden başvurularını yapan ve yazılı sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı internet sitesinde (www.aile.gov.tr) açıklanacaktır.

Bu adaylar sınav ücretini belirtilen bankalardan birine yatırdıktan sonra belgelerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığının bulunduğu Eskişehir Yolu Söğütözü Mahallesi 2177 Sokak No:10/A Kat 1 Çankaya/ANKARA adresine bizzat teslim ederek sınav başvurusunu 19-30 Kasım 2012 tarihlerinde yapacaktır.

Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Ancak; adayın kendi kusuru dışında idari sebeple sınava girememesi durumunda, sınavın ait olduğu yıl içinde banka dekontu/ödendi makbuzu ile başvuruda bulunduğu takdirde kendisine ücret iadesi yapılabilecektir. Ücret iadesi alabilecek adaylar MEB'in resmî internet sitesinden sorgulatma yoluyla durumunu öğrenebilir.

SINAV YERİ

ANKARA

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

16 Aralık 2012 Pazar günü, Saat: 14.00

KONULAR

Uzman Yardımcılığı sınavında uygulanacak sınav soru kitapçığında yer alacak mesleki alan sorularını aşağıda belirtilen konulardan hazırlanacaktır.

MESLEKİ ALAN KONULARI
GRUP NU GRUP ADI Bakanlık Mevzuatı Genel Kültür, Genel Yetenek Alan Bilgisi
1 Sosyal Hizmetler 60
Psikoloji
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi
Sosyoloji
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik
    Halkla İlişkiler  
    İletişim  
    Hukuk  
    Uluslararası İlişkiler 20 20  
    Kamu Yönetimi  
    İktisat  
    İşletme  
  2 Maliye 60  
  İstatistik  
    Ev Ekonomisi  
    Aile ve Tüketici Bilimleri  
    Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler  
    Ekonometri  
    Ekonomi  
                     

SINAV UYGULAMASI

Aile ve Sosyal Politikalar Uzman Yardımcılığı Sınavında 100 soruluk çoktan seçmeli(beş seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır. Sınav 110 dakika sürecek, tek oturum olarak uygulanacaktır.

Adaylar, fotoğraflı sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile sınava gireceklerdir.

Özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar ile cep telefonunu yanında bulunduran adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.

Adaylar, ? Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi?ni, 10 Aralık 2012 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden alabileceklerdir.

Sınav soru ve cevap anahtarı 18 Aralık 2012 tarihinde ASPB'ye teslim edildikten sonra http://www.meb.gov.tr ve http://www.aile.gov.tr internet adreslerinde yayımlanacaktır.

Adayların sınav sonuç bilgileri 08 Ocak 2013 tarihinde ASPB'ye teslim edilecek, aynı gün http://www.meb.gov.tr ve http://www.aile.gov.tr internet adreslerinde yayımlanacaktır.

SINAVA KATILACAK ÖZÜRLÜ ADAYLAR

Sınava başvuranlar arasında sınav öncesinde ve sınav anında YEĞİTEK tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar var ise, bu durumlarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ?www.aile.gov.tr? internet sayfasında yer alan başvuru formunda belirterek sağlık kurulu raporunun, özürlü kimlik kartının örneği veya özür durumunun resmî olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birini bir nüsha hâlinde müracaat evrakları ile birlikte ASPB'ye teslim etmesi gerekmektedir.

Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan ve raporun geçerliliğinden başvuruyu yapan aday sorumlu olacaktır.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme grup numaraları aşağıda tabloda belirtildiği gibidir.

GRUP NU GRUP ADI

1 Sosyal Hizmetler

Psikoloji

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi

Sosyoloji

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik

Halkla İlişkiler

İletişim

2 Hukuk

Uluslararası İlişkiler

Kamu Yönetimi

İktisat

İşletme

Maliye

İstatistik

Ev Ekonomisi

Aile ve Tüketici Bilimleri

Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler

Ekonometri

Ekonomi

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır ve başarı puanı hesaplamasında [Puan=(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/sorular tüm adaylar lehine kabul edilecektir.

İLETİŞİM ve DUYURU

Adaylar, sınavla ilgili MEB İletişim Merkezi ? Alo 147? telefonundan yararlanabileceklerdir.

SINAV İTİRAZLARI

Adaylar, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımından itibaren en geç 3 (üç) iş günü içerisinde, sınav sonucuna ilişkin itirazlarını ise sonucun adaya duyurulmasından itibaren en geç 7 (yedi) iş günü içerisinde ASPB'ye yapacaklardır.

Adaylar, itiraz başvurularını Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün Döner Sermaye İşletmesi'nin T.C. Ziraat Bankası Şubesi Beşevler/ANKARA, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, ?Kurumsal Tahsilât Programı? aracılığı ile 10 TL (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe, faksla yapılan itiraz ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Sınav sonuçlarına, sınav uygulamasına ve sınav sorularına ait itirazların sonuçları adaylara ASPB tarafından bildirilecektir.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber