Emniyet, animasyon ve çizgi film yarışması düzenliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü(EGM), 3-12 yaş grubu çocukların trafik güvenliği konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla animasyon ve çizgi film yarışması düzenliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarışmada birinciye 20 bin, ikinciye 15 bin ve üçüncüye ise 10 bin lira para ödülü verilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Trafik Hizmetleri Başkanlığı, karayolu trafik güvenliği kapsamında; ?yaya güvenliği, araç içerisinde güvenlik, karşıdan karşıya geçme, okul servisinde güvenlik, bisiklet, kaykay, paten gibi araçları kullanırken dikkat edilmesi gereken kurallar, kaldırımda ve trafikte uyulması gereken kurallar, trafik levhalarının tanıtımı ve trafikte yapılmaması gereken tehlikeli hareketler' konularını kapsayan çizgi film ve animasyon yarışması düzenliyor. Yarışmaya girecek eserlerin teslimi 5 Kasım'da başladı ve eser teslimi 5 Nisan 2013'e kadar sürecek. Yarışmanın sonuçları ise 29 Nisan 2013'te Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yayınlanacak.

Yarışma, değerlendirme jürisinin 1. ve 2. derece yakınları dışında gerçek - tüzel kişi ve yaş grubu ayrımı gözetilmeksizin bireysel veya toplu halde herkesin katılımına açık olacak. Yarışmacılar, eser sınırlaması olmaksızın, film veya filmlerle yarışmaya katılabilecek. 18 yaşından küçük yarışmacılar için yasal veli veya vasisinin de onayı gerekecek. Jüri üyeleri, değerlendirmeyi genel olarak anlatım yetkinliğini dikkate alarak yapacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Filmler, 3-12 yaş grubu çocuklarımıza yönelik olarak trafik güvenliği ile ilgili doğru bilgi ve tutumları içeren, eğlendirerek öğreten animasyon ve çizgi filmlerin bu amaçlar doğrultusunda fikri altyapısı ve bütünlüğü sağlanacaktır. Filmler için üretilen tüm ürün ve hizmetler, bu fikri altyapı ve bütünlük çerçevesi içerisinde hazırlanacaktır. Yarışmaya jenerik hariç en fazla 6 dakika süreli, dublajları yapılmış, 24 kare/saniye olarak izlenecek şekilde ses müzik ve efektleri 5+1 ses sisteminde kaydedilmiş ve mikslenmiş olarak, FULL HD PAL 16:9 (1920X1080), renk kayıpsız MOV veya AVİ formatında hazırlayarak soft copy (bilgisayar data halleri) ile DVD ortamında sunulacak olan 2 ve 3 boyutlu animasyon ve çizgi filmler katılabilir. Filmlerin yapımı için hiçbir şekilde sponsor kullanılamaz. Filmin hiçbir bölümünde reklam içerikli veya sponsora ait olabilecek logo ve herhangi bir markayı temsil edebilecek görsel ve sesli içerik kullanılamaz. Filmlerin, senaryo, görsel, işitsel gibi malzemeleri dahil olmak üzere bizzat katılımcı tarafından üretilmiş veya kullanım haklarının katılımcıda olması, daha önce benzer nitelikli bir yarışmaya katılmamış, özgün ve telif haklarının satılmamış olması gerekmektedir. Yarışmaya katılan bütün eserlerin her türlü telif hakkı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında bedelsiz ve süresiz olarak T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait olacaktır." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber