Şiddetli rüzgar minare iskelesini yıktı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, bir caminin restorasyonu için kurulan tahta iskele şiddetli rüzgar nedeniyle otomobilin üzerine yıkıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 20:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maddi hasarın meydana geldiği kazada ölen ya da yaralanan olmazken, çevredeki vatandaşlar büyük bir panik içinde olay yerine koştu.

Olay, Sofular Mahallesinde meydana geldi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyona alınan Sofular Camii minaresinin etrafında kurulan tahta iskele, akşam saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle park halinde duran otomobilin üzerine düştü.

Şiddetli bir ses üzerine dışarı çıkan mahalle sakinleri, ?Evimizde oturuyorduk. İçeriye şiddetli bir ses geldi. Baktık ki arabanın üzerinde tahtalar var. Yoldan geçenlerin üzerine düşmedi." dedi.

İskele parçalarının caminin karşısında bulunan müstakil bir evin üzerine de düştüğünü ifade eden vatandaşlar, ?Sofular Camisi yıllardır restorasyonu bekliyordu. Minareden sürekli taş parçaları düşüyordu. Cami cemaati ve mahalle sakinleri olarak caminin etrafından korkarak geçiyorduk. En sonunda minareyi ayakta tutan direklerin kayması nedeniyle cami, Kurban Bayramı namazı kılındıktan sonra ibadete kapatıldı ve restorasyon çalışmaları başladı. Bu akşam da bu olayla karşılaştık, Allah'tan ki ölen ya da yaralanan yok.? şeklinde konuştu.

Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, büyük bir gürültüyle devrilen iskelenin altında kalan araç hurdaya döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber