Gençliğe Hitabe'yi Niğde halkına okuttu

Niğde İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen Atatürk'ü Anma Töreni'nde Fatih Anadolu Lisesi Felsefe Öğretmeni Murat Yasin Tekin tarafından hazırlanan proje beğeni topladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekin, Niğde'de çeşitli meslek kuruluşlarında çalışan kuyumcu, fırıncı, börekçi, berber, eczacı, doktor, güvenlik ve çeşitli meslek gruplarından vatandaşlara, Atatürk'ün Gençliğe Hitabe metnini okuttu.

Türkiye'de Gençliğe Hitabe'nin bu şekilde okutulduğunu daha önce görmediğini vurgulayan Tekin, şunları ifade etti: ''Program için arkadaşlar ile bir okulda toplantı yaptık. Neler yapabiliriz orijinal ne gibi etkinlikler üretebiliriz şeklinde. Atatürk hakkında Niğde halkının düşüncelerini öncelikle öğrenelim ilk aklınıza gelen nedir? diye soralım diye düşündüm. Daha sonra metinleri farklı ortamlarda birleştirilen çalışmalar aklıma geldi. Atatürk'ün geçliğe hitabını Niğde halkına okutabiliriz diye düşündüm.''

Burada gördüğü farklı görüşlerden, farklı görünüşlerden insanların ortak noktasının Atatürk sevgisi olduğunu belirten Tekin, ''Bütün meslek kuruluşlarındaki insanların Atatürk hakkındaki sevgisi, bununla alakalı bir projeye gönülden destek vermeleri, hemen yardımcı olmaları beni çok mutlu etti.'' dedi.

Etkinlik, Atatürk'ün hayatından kesitler, oratoryo ve şiir sunumu ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber