İtfaiye personeli ve ERİDAK üyeleri Ilgaz'a tırmandı

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli ve ERDİDAK Arama Kurtarma Ekibi üyeleri, Ilgaz Dağları'nda düzenlenen ?Cumhuriyet Tırmanışı'na katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekipler 2 bin 546 metre yüksekliğindeki Küçükhacettepe'ye tırmandı.

Çankırı Valiliği ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Çankırı Temsilciliği Çankırı Dağcılık Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Kulübü'nün 10?11 Kasım 2012 tarihlerinde düzenlediği Çankırı-Ilgaz Dağı sekizinci Geleneksel ?Cumhuriyet Tırmanışı' etkinliğine Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli ve ERİDAK Arama Kurtarma Derneği üyeleri katıldı.

Ilgaz Dağı Küçükhacettepe Cumhuriyet Tırmanışı'nı; Çankırı Turizm Müdürlüğü, Kastamonu Turizm Müdürlüğü, Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli ve Gönüllü İtfaiyeciler, ERİDAK Arama Kurtarma Derneği, Ankara ve İzmit'ten Dağcılık grupları ve Zonguldak gezen bilir grubu ile toplam 30 kişilik grubun başarı ile tamamladığı bildirildi.

Ereğli İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, ekiplerin, zor şartlar altında tırmanışı gerçekleştirdiklerini söyledi. Tırmanışta, zor şartlar altında neler yapılması gerektiğini uygulamalı olarak anlatıldığını ifade eden Ateş, ekipler için tırmanışın güzel bir deneyim olduğunu kaydetti. Ateş, "6 kişilik bir ekibimizle 10 Kasım 2012 sabahı Çankırı-Ilgaz bölgesine hareket ederek kamp bölgesine ulaşılmıştır. Kamp bölgesinde çadırlar kurulup, tırmanış için gerekli hazırlıklar yapılarak 11 Kasım 2012 sabahı diğer gruplar ile birlikte 5 kilometrelik mesafeli tırmanışa geçildi. Yaklaşık 4,5 saat sürede 2546 metre yüksekliğe ulaşılarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 74.yıldönümünde özlem ve sevgiyle anılarak, 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunmak suretiyle Türk bayrağı, belediye bayrağımızı ve ERİDAK bayrağımız tepenin zirve noktasına dikilmiştir. Daha sonra 5 kilometrelik inişe geçilmiş olup yaklaşık 2,5 saat süren yolculuk sonrası kamp bölgesine ulaşılarak İlçemize dönüş hazırlıkları başlanmıştır. Burada itfaiyeciliğin yalnızca yangın söndürmek olmadığını, tırmanışa katılan personelimizin kondisyon, çeviklik zor şartlarda nasıl müdahale edileceğini ve olağanüstü durumlarda arama-kurtarma çalışmalarında nasıl hareket edileceği deneyimini kazanmış olduk." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber