Evlat edinme kültürümüz çok az

Erzurum'da geçen yıl 11 ailenin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne evlat edinmek için başvuruda bulunduğu bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanuni şartları yerine getiren 3 aile ise 1'i kız 3 çocuğu evlatlık olarak yanlarına aldığı belirtildi.

Türkiye'de evlat edinme kültürünün düşük olduğu kaydedildi. Ülkede en fazla evlat edinen illerin başında İzmir geliyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve Erzurum'da ise evlat edinme kültürü yok denecek kadar.

Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuvalarında barınan korunmaya muhtaç çocukları evlat edinmek için geçen yıl 11 ailenin başvuruda bulunduğu kaydedildi. Aydın, başvuruların sonucunda 3 çocuğun evlat olarak ailelere verildiğini söyledi.

Aydın, "Korucuyu aile olmak isteyenlerin sayısı bölgemizde ve ilimizde çok fazla değil. Yasal şartları yerlerine getiren ailelere devletin koruması ve gözetiminde olmak kaydıyla evlat veriyoruz. Ailelerin nüfusuna geçen bu çocukların hayat boyu takip ve kontrolleri yine kurumumuzca yapılmakta. Geçen yıl 11 aile evlat almak için başvuruda bulundu.1 kız ve 2 erkek çocuğu bu ailelere verdik. 8 ise evlat almak için sıra bekliyor." dedi.

Çocukların, aile ortamında yaşamasının önemli olduğuna işaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, "Devletimiz koruma altındaki çocuklarımızın bütün maddi ihtiyaçlarını karşılıyor. Ancak çocukların psiko- sosyal gelişimleri için aile yanında yetişmeleri çok önemli. Bu nedenle çocuklarımızın aile ortamında yaşamalarını önemsiyoruz." diye konuştu.

Haklarında koruma kararı bulunan ancak yakınlarının ya da ailelerinin yanında bulunan çocuklar için geçen yıl yaklaşık 3 milyon liranın ilgili ailelere dağıtıldığına dikkat çeken Aydın, "Anne- babaları ayrılmış, ölmüş ya da başka nedenlerle devletin himayesine sığınmış çocuklarımıza devlet şefkat elini uzatmış durumda. Çok sayıda aile, 'Koruyucu aile' statüsüyle bu çocuklara sahip çıkmakta. Devletimizde bu çocukların aile ortamında daha mutlu yaşamaları için gerekli ekonomik ve sosyal destekleri sağlamakta." şeklinde konuştu.

Özürlülere de evde bakım ücreti ödendiğini ifade eden Aydın, "2 bin özürlü vatandaşımıza, aile yanında bakımları yapıldığı için nakit para yardımı yapmaktayız. Geçen yıl bu özürlü vatandaşlarımıza 40 milyon lira yardım parası dağıttık. Böylece özürlü vatandaşlarımızı ve ailelerini önemli ölçüde mağduriyetten kurtarmış olduk." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber