Avrupalı gençler Hakkari'de buluştu

Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca yürütülen Gençlik Programı kapsamında İtalya ve Polonya'dan gelen bir grup genç, Hakkâri'de buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle Hakkâri Üniversitesi tarafından 'Varlığını Hisset ve Onu İfade Et' projesi kapsamında Hakkâri'ye gelen gençler, yaşıtları ile ifade özgürlüğüne ilişkin düşüncelerini paylaşarak karşılaştırmalar yaptı. Şehir merkezini gezen, camileri ziyaret eden Polonyalı ve İtalyan gençler, Hakkâri'de bulunmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Hakkârili gençler de 'İfade Özgürlüğü' konulu proje dâhilinde İtalya ve Polonya'dan gelen katılımcılarla bir araya gelerek, kültürel bir köprü oluşturulmasına katkıda bulunduklarını dile getirdi.

Gençlerle bir araya gelip sohbet eden Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, İtalyan ve Polonyalı gençlerin ziyaretinden çok memnun olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Ceylan, bazı medya organlarında yansıtıldığı gibi Hakkâri'nin güvensiz olmadığını, aksine yöre insanının hoşgörülü ve misafirperver olduğunu belirtti.

Polonya'dan gelen katılımcı Katarzyna Baryaga ise ?Polonya'dan gelen 8 katılımcıdan biriyim. Hakkâri'den böyle bir proje geldiğinde çok sevindik. Bu projeyi Hakkâri ile yapmakta herhangi bir sıkıntı görmedik. Belki Hakkâri'nin her yerinden bahsedemeyiz ama gördüğümüz yerlerin tamamını düşündüğümüzde bizim için hoş bir sürpriz ve güzel bir deneyim oldu. Benim için danslarınız, halaylarınız, yemekleriniz çok lezzetli ve insanlar çok kibar, misafirperverler. Avrupa insanları bireysel düşünüyor, buradaki insanlar herkesi düşünüyor ve çok doğallar. Türkçeden de bazı kelimeler öğrendik." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber