Adana Eğitim Bir-Sen'den ?seçmeli ders' açıklaması

Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Adana'da bir okulda velilere ve öğrencilere seçmeli ders olarak zorla Kuran-ı Kerim ve Hz. Peygamberin Hayatı ile Temel Dini Bilgiler derslerinin seçtirildiği iddialarının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sezer, yaptığı açıklamada, bu yıl kademeli eğitim sistemine geçildiğini hatırlatarak, seçmeli olarak getirilen Kuran-ı Kerim ve Hz. Peygamberin Hayatı ile Temel Dini Bilgiler derslerine velilerden ülke genelinde yoğun talep geldiğini söyledi. Pek çok ilde ve okulda bu derslerin seçildiğini

belirten Sezer, "Bakanlığımız seçmeli derslerin seçim usullerini belirlemiştir. Ancak ilimiz Yüreğir ilçesi Kiremithane İlköğretim Okulu'nda sanki okul müdürünün zorla bu dersleri seçtirdiği şekilde haberler servis edilmiştir. Bizce haberler birilerince kasıtlı olarak servis edilmiştir? dedi.

Eğitim Bir-Sen olarak her türlü baskı ve dayatmaların yer aldıklarını ve yer alacaklarını ifade eden Sezer, ?Üyemiz olmasına rağmen Karşıyaka Endüstri Meslek Lisesi Müdürü'nün 170 velinin seçtiği Kuran-ı Kerim dersini yok saymasını kınadığımız gibi velilerimizin seçmeli derslerle ilgili tercihlerine herkesin saygı göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Üyemiz Kiremithane İlköğretim Okulu Müdürü İrfan Ayanoğlu'nun kanun, yönetmelik ve genelgeler çerçevesinde görevini yerine getirmeye çalıştığını görüyor ve destekliyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber