Çanlı beden eğitimi öğretmenleri Avrupa rekoru kırdı

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Özer Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Bilge Çingigiray ile 23 Eylül Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Derya Can Pamuk, serbest dalışta Avrupa dereceleri elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Özer Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Bilge Çingigiray ile 23 Eylül Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Derya Can Pamuk, serbest dalışta Avrupa dereceleri elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Başarılı sporcular sponsor bulamamaktan şikayetçi.

Antalya'da düzenlenen Avrupa Şampiyona'sının dalışta tek nefeste hareketsiz en uzun kalma (statik apnea) dalında Özer Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Bilge Çingigiray 6 dakika 17 saniye ile Avrupa ikincisi, 23 Eylül Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Derya Can Pamuk da 6 dakika 5 saniye ile Avrupa üçüncüsü oldu. Derya Can Pamuk, ayrıca dinamik apnea dalında 188 metre giderek Türkiye rekoru kırdı ve Avrupa beşinciliğini elde etti.

Çan Özer Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Bilge Çingigiray, 2008 yılında küp apnea ve dinamik apnea dallarında Avrupa ikincisi, 23 Eylül Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Derya Can Pamuk da 2007 yılında dinamik apnea dalında dünya ikinciliğini kazanmışlardı. Hedefleri çok büyük olan beden eğitimi öğretmenlerinden Bilge Çingigiray 2013 yılında Rusya ve Yunanistan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda statik apnea dalında dünya rekorunu kırarak birinci olmayı hedeflerken, Derya Can Pamuk'un hedefi ise bu şampiyonada küp ve dinamik apnea dallarında dünya rekorunu kırarak şampiyonluğa ulaşmak.

Çan'da görev yapan beden eğitimi öğretmeni serbest dalış sporcularının en büyük sıkıntısı sponsor bulamamak. İki yıldır sponsor bulamadığı için derin dalış dallarında yapacağı ferdi dünya rekoru denemelerini iptal etmek zorunda kaldığını belirten 23 Eylül Ortaokulu Beden Eğitimi dersi öğretmeni Derya Can Pamuk, "Bu yıl sponsor bulursam iki dünya rekoru kırarak en derine dalan Türk kadını olmak ve dünya rekorlarını Türkiye'ye getirmek istiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber