Harç kullanılmadan yapılan tarihi Ormana evlerinde 480 turist konakladı

Antalya'nın Safranbolusu olarak tanınan İbradı ilçesinin Ormana beldesinde harç kullanılmadan yapılan 5 hatıllı taş ev restore edilerek turizmin hizmetine açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür turizmine kazandırılan 130 yıllık tarihi evlerde Antalya'ya eko, dağ bisikleti ve botanik turizmi için gelen ABD, Kanada, Almanya, Belçika, Hollanda ve Norveçli 480 turist konakladı. Osmanlı döneminde ilim merkezi olan beldede daha 95 tarihi konak, kültür turizmine kazandırılmayı bekliyor.

İbradı ilçesi Ormana Belediye Başkanı Mehmet Ayhan Keskin, kültür turizmine kazandırdıkları tarihi evlerde bir yıl içinde 480 ABD, İskandinav ve Avrupalı turisti tarihi taş evlerde misafir ettiklerini söyledi. Hedeflerinin Ormana'yı Antalya'nın ikinci Safranbolu yapmak olduğunun altını çizen Keskin, beldelerinde 95 tarihi taş evinde onarılarak turizme kazandırılmayı beklediğini kaydetti. Bölgeye gelen turistlerin yüzde 80'nini doğa ile baş başa kalmak isteyen Avrupalı ve ABD'li akademisyenlerin oluşturduğuna dikkat çeken Keskin, geriye kalan yüzde 20'nin ise Almanya, Belçika, İsveç ve Norveç'ten gelen bisikletçiler oluşturduğunu söyledi. Keskin, "Ormana'ya daha fazla turist çekme ve ikinci Safranbolu olmak için çok sayıda restore olmayı bekleyen eklerimiz var. Bakanlığın katkılarıyla Ormana'yı dağ bisikleti ve botanik turizminde cazibe merkezi yapmak istiyoruz." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Antalya'ya gelen turistlerin, deniz, kum ve güneş turizmi dışında Toroslar'daki doğal güzelliği görmeleri için hazırlanan her projeye destek vereceklerini söyledi. Arıcı, Bakanlık olarak Altınbeşik Mağarası ve tarihi Ormana evlerinin tanıtımına özel önem verdiklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber