Alevi vatandaşlardan provokasyona tepki

Erzincan'da Muharrem ayı dolayısıyla Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin açtığı tanıtım çadırına, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından saldırı düzenlenmesi herkesten tepki gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alevi vatandaşlar, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ne ait pankartlara zarar verilmesi üzerine Dörtyol mevkiinde toplanarak, yapılan provokasyona tepki gösterdiler.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Dağdelen, ?Hiçbir oyuna gelmeden tepkimizi demokratik bir şekilde dile getireceğiz. Bugün Yas-ı Muharrem ayıdır. Bu ayla ilgili olarak Erzincan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği 12 gün süreyle açmış olduğumuz muharrem ayı çadırımıza, bir eya birileri tarafından saldırı düzenlenmiş ve çadırda asılı bulunan iki adet ulu önderimizin (Pir Sultan Abdal) logomuzun bulunduğu Pir Sultan Abdal flamaları yerlerinden koparılarak çadırın önünde ateşe verilmiştir. Yerlere atılan pirimiz yol önderimiz Pir Sultan Abdal'ın resmidir ve biz Alevileri temsil etmektedir. Bu saldırı alevi toplumuna yapılmış bir saldırıdır. Saldırıyı lanetle ve nefretle kınıyor saldırganların biran önce ortaya çıkarılmalarını talep ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber